Reiscode: 155

Pantanal - Barra Mansa Lodge

Kom de Pantanal beleven in één van de mooiste gebieden in de Zuid-Pantanal. Het verblijf is op basis van volpension en met 2 dagelijkse excursies inbegrepen om de natuur te beleven.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Zeer diep in de Pantanal gelegen
 • Fantastische wildlife arrangementen
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen.
    
  • Vervoer; 
   Privé transfers Campo Grande - Pantanal - Campo Grande. Iedere transfer duurt circa 5 uur.
    
  • Excursies; 
   Excursies conform dag tot dag beschrijving.
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant conform de garantieregeling

    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Campo Grande, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking. 
    
  • Boekingskosten á € 15,- per persoon

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Vandaag start de reis naar de Pantanal. U wordt bij het hotel opgehaald en met een prive transfer (4x4) naar de Barra Mansa Lodge gebracht. De reis naar Barra Mansa omvat ongeveer 250 km aan asfalt- en onverharde wegen, wat neerkomt op ongeveer 5 uur en 30 minuten rijtijd. Deze route biedt een unieke kans om het landschap en de natuurlijke omgeving van de regio te ervaren terwijl men zich naar de afgelegen lodge begeeft.

Het verblijf in de lodge is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen

Tijdens uw verblijf in de Pantanal is het arrangement op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. De aangeboden excursies zijn onder andere natuurwandelingen, piranha vissen, kano tochten, paardrijtochten, zonsopgang- en zonsondergang tours. Ook staan er avondexcursies op het programma om op zoek te gaan naar dieren in het wild die 's nachts actief zijn.

Dagelijks staan er gemiddeld twee excursies op het programma. Één in de ochtend en één in de middag na de lunch als het wat koeler is. Tussen beide excursies door is er de gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten op de lodge en een heerlijke Braziliaanse buffet lunch. 

Tijdens het verblijf in de Pantanal is er minimaal één avondexcursie ingepland. Alle tours zijn bedoeld om te genieten van de natuur en op zoek te gaan naar de unieke dieren van de Pantanal. Neem uw verrekijker mee en ga op zoek naar de Jaguar, honderden soorten vogels, reuzenmiereneters, kaaimannen en Capibara's. 

Iedere lodge heeft een iets ander programma, maar de basis is zoals hierboven beschreven. Bij de beschrijving van de lodge ziet u een link met het exacte dag tot dag programma tijdens uw verblijf in de Pantanal. 

 

U verblijft in de lodge op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen. Indien u een voorkeur heeft voor bepaalde excursies, dan kunt u dit doorgeven aan de lodge en dan houden ze daar rekening mee. 

Vandaag komt er een einde aan dit prachtige arrangement langs Bonito en de Pantanal. U wordt opgehaald bij de lodge in de Pantanal en naar Campo Grande gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw vervolgreis. 

De Zuidelijke Pantanal is gemakkelijker te bereiken vanuit Campo Grande en biedt een fantastische combinatie met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme. Bonito staat bekend om zijn kristalheldere rivieren en prachtige natuurlijke meren, waar u kunt genieten van riviersnorkelen en andere wateractiviteiten. Door een bezoek aan de Zuidelijke Pantanal te combineren met Bonito, kunt u de ultieme wildlife- en natuurbeleving ervaren.

De Pantanal is een enorm laagland dat tijdens het regenseizoen gedeeltelijk overstroomt, waardoor het het grootste moerasgebied ter wereld vormt. Met een oppervlakte van meer dan 150.000 vierkante kilometer is de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Het gebied is bezaaid met weelderige vegetatie, riviertjes en meren, en biedt een thuis aan een unieke verscheidenheid aan dieren en vogels. Naast jaguars, kunt u ook wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, capibara's, zwarte kaaimannen en meer dan 600 verschillende vogelsoorten, zoals de majestueuze Jabiru, tegenkomen. Een safari door dit gebied is een onvergetelijke ervaring en biedt volop mogelijkheden om zeldzame dieren en prachtige vogels te spotten en te fotograferen.

Een bezoek aan de Pantanal is zonder twijfel een hoogtepunt van elke reis naar Brazilië. Het gebied biedt diverse lodges in verschillende comfortklassen, vaak op basis van volpension en inclusief dagelijkse excursies. Of u nu kiest voor de Zuidelijke Pantanal met Bonito of de Noordelijke Pantanal met zijn jaguars, u zult worden ondergedompeld in de overweldigende schoonheid van de natuur en de ongerepte wildernis van dit unieke gebied.

Wanneer is de beste reistijd om Pantanal te bezoeken?

Het landschap van de Pantanal verandert bij elk nieuw seizoen, maar het blijft altijd uitbundig. Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken, varieert jaarlijks afhankelijk van de aan- of afwezigheid van regen. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is 1500mm, waarvan het merendeel valt tussen de maanden november en maart.

NATTE Seizoen (januari tot maart): Met de zomerregens, omdat delen van de Pantanal overstromen, revitaliseren de fauna en flora en toont de Pantanal een van zijn meest levendige seizoenen. De belangrijkste kenmerken van dit seizoen zijn de prachtige waterlandschappen en veel watervogels zoals de Jabiru Ooievaar, Houtooievaars, Limpkins, eenden, talingen en reigers. Onder de gebruikelijke zoogdieren vinden we de Capibara's, Krab-etende Vossen en de Grijs-brocket en Pampa herten. De waterplanten bloeien met verschillende vormen en kleuren door de meren en rivieren. Ook vlinders en andere interessante insecten zijn volop aanwezig. Het natte seizoen is ook de beste tijd om de mooiste zonsondergang van het jaar te bekijken.

TUSSEN Seizoen (april tot juni): In april stoppen de regens en begint het waterpeil te dalen, waardoor er lagoons en waterplassen ontstaan. Hier worden duizenden vissen gevangen, wat een voedselbanket vormt voor de watervogels die zich in deze regio's concentreren. De temperatuur wordt milder en de nachtelijke hemel is gevuld met sterren. De zoogdieren, die zich verspreidden in het natte seizoen, beginnen terug te komen en zich te vertonen. Soorten zoals de Witlippekari's, Kraagpekari's, Moeras Herten en de Brulaap en Kapucijnaap kunnen vaak worden gezien.

DROGE Seizoen (juli tot oktober): De beste tijd om dieren in het wild te observeren. Het gebrek aan regen vermindert de lagunes, onthult de vlakke gronden en helpt bij vervoer over land. De velden beginnen te drogen, wat uitgestrekte graasgebieden biedt waar zoogdieren op zoek gaan naar voedsel en water in de overgebleven waterplassen. Vanaf augustus bloeien de Tabebuia bomen – lokaal bekend als Piuvas (met roze bloemen) en Paratudos (gele bloemen). Dit is het broedseizoen voor vogels – hun verenkleed is in de beste staat en hun roepen kunnen overal in de Pantanal worden gehoord. Dit is ook het beste seizoen om reuzenmiereneters, Krab-etende Wasberen en Zuid-Amerikaanse Coatis te observeren.

REGEN Seizoen (november tot december): De periode waarin het veel regent in de Pantanal, maar niet genoeg om te overstromen. Door het lange droge seizoen duurt het even voordat de grond zo verzadigd is dat hij overstroomt. Het is ook een seizoen van overvloedig voedsel voor vogels die in de afgelopen maanden zijn begonnen met broeden. Het is heel gebruikelijk om kuikens te zien die door hun ouders worden gevoerd.

Aan de andere kant dient Cuiabá als de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, waar een andere sfeer en bijzondere lodges te vinden zijn. Deze lodges zijn gespecialiseerd in het spotten van jaguars, vooral in de buurt van Porto Jofre. Hier kunt u de kans krijgen om deze prachtige en elegante dieren in hun natuurlijke habitat te zien. In de Zuidelijke Pantanal zijn er ook enkele lodges, zoals de Pantanal Jungle Lodge nabij Corumbá, waar u de mogelijkheid hebt om jaguars te spotten.

Laat Brazilië Reis Specialist u helpen bij het plannen van een op maat gemaakte reisroute, zodat u het meeste uit uw avontuur in de Pantanal kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type

Kom de Pantanal beleven in één van de mooiste gebieden in de Zuid-Pantanal. Bekijk hieronder de beschrijving van de accommodatie en het arrangement. Het verblijf is op basis van volpension en met 2 dagelijkse excursies inbegrepen om de natuur te beleven onder begeleiding van een Engelssprekende gids.

Bereikbaarheid:

De zandweg naar het noorden vanuit Aquidauana naar de lodge loopt door prachtig maar uitdagend terrein met verschillende modderige delen. Toegang tot de lodge vereist daarom een transfer per 4x4, wat ongeveer 5½ uur duurt vanaf Campo Grande of Bonito - een perfecte introductie tot deze verborgen wildernis. Tussen december en april overstroomt veel van het land rond de lodge en moeten gasten per vliegtuig komen - de lodge heeft hiervoor een eigen landingsbaan.

Grootte & structuur van de lodge:

Barra Mansa, met een capaciteit van maximaal 17 gasten, is een aangename, kleinschalige lodge gerund door echte 'Pantaneiros'. De lodge biedt slechts 5 kamers, uitgerust met basisbehoeften zoals douches met warm water, airconditioning en plafondventilatoren. De kamers hebben veranda's met grote ramen voorzien van horren en hangmatten die uitkijken over het gazon en de bomen rond de lodge. Voor wie privacy belangrijk vindt, biedt Barra Mansa ook een vrijstaand boerderijhuis "Casa da Baía", met plaats voor maximaal 4 personen. Deze accommodatie kijkt uit over een seizoensgebonden lagune en ligt op ongeveer 800 meter van het hoofdcomplex van de lodge. Het huis biedt 2 slaapkamers met airconditioning, plafondventilatoren en douches met warm water, een gedeeld toilet, woon/eetkamer en veranda. Gasten die in het boerderijhuis verblijven, kunnen hun maaltijden in privacy nuttigen in het huis, of in goed gezelschap met de eigenaren van de lodge en andere gasten in het restaurant van het hoofdcomplex. Er is geen zwembad bij Barra Mansa, maar de tuin rond de lodge biedt volop comfortabele plekjes met hangmatten!

Unieke kenmerken:

De meest aantrekkelijke aspecten van Barra Mansa zijn de intieme, rustieke sfeer en de huiselijke atmosfeer - waardoor men zich volledig kan onderdompelen in de traditionele levenswijze van de Pantanal. Een andere vermeldenswaardige eigenschap is de bevoorrechte locatie van de lodge, op het snijpunt van twee grote waterwegen, de seizoensgebonden Castelo-vlakte en de permanente Rio Negro - een ecologische smeltkroes met een overvloed aan wilde dieren. Op verzoek verzorgt de lodge ook activiteiten voor speciale interesses zoals vogelspotten, sportvissen en traditioneel vee drijven met de Pantaneiros, de cowboys van de Pantanal.

Excursies inbegrepen

Barra Mansa bevindt zich te midden van de prachtige natuur in de Pantanal. Het arrangement is op basis van volpension met 2 excursies per dag inbegrepen. Deze worden samen met de gast ingepland en besproken bij aankomst in de lodge. De volgende excursies zijn inbegrepen in het arrangement (minimaal 3 nachten). Indien u iets korter verblijft wordt er een keuze uit de onderstaande excursies aangeboden. 

Kano-tochten: Kano-tochten bij Barra Mansa bieden direct contact met de natuur van de Pantanal. De kano's zijn licht en gemakkelijk te peddelen, geschikt voor 2 personen en vereisen geen geavanceerde ervaring. Tijdens deze vredige tocht langs de Rio Negro zijn er grote kansen om verschillende vogelsoorten en wilde dieren te spotten.

Paardrijtochten: Een van de beste manieren om de landschappen en habitats van de Pantanal te verkennen is per paard. De paarden van de Pantaneiros zijn zachtaardig en gemakkelijk te berijden, en de typische zadels zijn inderdaad comfortabel. Deze tochten bieden een unieke en authentieke manier om de natuurlijke schoonheid en de rust van de Pantanal te ervaren.

Motorboottochten: Verken de ongerepte Rio Negro in comfortabele boten, op zoek naar vogels en wilde dieren, waaronder jaguars, reuzenotters en tapirs. Boottochten bieden een ideale benadering voor wildobservatie en fotografie.

Safari's met 4WD-voertuigen: De safari's van Barra Mansa Lodge worden uitgevoerd met open voertuigen die langere afstanden kunnen afleggen, waarbij verschillende habitats en spectaculaire landschappen worden doorkruist. Er zijn geweldige mogelijkheden om een enorme verscheidenheid aan vogels en wilde dieren te spotten op onze safariroutes.

Wandeltochten: Er zijn verschillende paden om de grote diversiteit aan habitats te verkennen die aanwezig zijn bij Barra Mansa, met een enorme hoeveelheid en verscheidenheid aan fauna en flora. Wandelingen bieden direct contact met natuurlijke hulpbronnen en de mogelijkheid om dieper in bosgebieden te gaan.

Pantaneiro Dag: De cultuur van de Pantanal heeft een reeks fascinerende eigenaardigheden in levensstijl en relatie met de natuur. Tijdens deze tour leren bezoekers culturele aspecten van het leven van een Pantanal-cowboy, zoals de verzorging van de paarden, de verwerking van leer, het gebruik van lasso's en andere interessante bijzonderheden van de tradities van de Pantanal.

Vogelspotten: Vogelspottochten beginnen vroeg in de ochtend, te voet of per boot. De Pantanal staat wereldwijd bekend als een van de beste bestemmingen voor vogelspotten, actie en plezier gegarandeerd. Onze gidsen helpen bij het vinden en identificeren van een enorme hoeveelheid vogelsoorten in verschillende gebieden en habitats.

Sportvissen: De Rio Negro wordt beschouwd als een hotspot voor sportvissen in de Pantanal. Bezoekers kunnen krachtige dorado's en gevreesde piranha's vangen, naast vele andere exotische soorten. De lodge biedt bamboehengels en geavanceerde vistuigen (hengel & molen) zijn te huur.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.