Reiscode: 115

Ilha do Marajó arrangement

 

Belém is het ideale startpunt om de Amazone delta te verkennen, met een groot aanbod van korte en langere boottochten in typische Amazone boten. Vanuit Belém is het ook mogelijk om het eiland Ilha do Marajó te bezoeken en daar ligt de focus op bij dit arrangement. U maakt onder andere en tour met een tamme waterbuffel, vergezeld door heuse Marajó cowboys. U zult door de natuurlijke graslanden, struiken en vijvers gaan om dieren in het wild te zien: capibara's, anaconda's, wilde zwijnen en vogels.

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 1.106,00 € p.p. 3 dagen
 • Uniek natuurarrangement
 • Verborgen parel van Brazilië
Buffels Ilha do marajo Brazilie
Ilha do marajo Buffel tocht
Kaart Ilha do Marajo Brazilie
Mangrove Ilha do Marajo Brazilie
folklore dans Ilha do marajo in Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers luchthaven Belém - Ilha do Marajó

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in de dag tot dagbeschrijving

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Belém, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Pick-up bij het hotel in Belém. De passagiers worden met de veerboot naar het eiland Marajó gebracht. Bij aankomst in het plaatsje Foz do Camará, worden de passagiers per minibus of auto naar het Beiradão haventje gebracht, waarna de passagiers per gemotoriseerde kano in één uur worden gebracht naar de Fazenda Nossa Senhora do Carmo. De passagiers worden verwelkomd met vruchtensap en huisgemaakte gebak.

Na de check-in, kunt u een tour maken te paard of met een tamme waterbuffel, vergezeld door heuse Marajó cowboys. U zult door de natuurlijke graslanden, struiken en vijvers gaan om dieren in het wild te zien: capibara's, anaconda's, wilde zwijnen en vogels. Na de lunch is er tijd voor een heerlijke siësta in de hangmatten op de veranda. Hierna gaat u uitgerust op pad voor een tour met de gemotoriseerde kano naar de mangrove kreken van de Camará rivier om vogels, alligators, apen en luiaards te spotten. Na het diner gaat u met fakkels op pad om alligators aan de oever van de rivier te spotten.

Na het ontbijt, vindt er een excursie plaats op zoek naar wilde dieren. Tijdens het droge seizoen (september-Jan) zal dit door Rural, een klassieke agrarische voertuig, op een safari-achtige rit over de graslanden plaatsvinden, terwijl in het natte seizoen (februari-augustus) het door een kleine kano over de Camará  rivier zal zijn. Na de lunch, (probeer het buffel vlees en zelfgemaakte buffel kaas!) zal er een gemotoriseerde kanotocht en een korte jungle wandeling plaatsvinden naar antieke archeologische plek van de Marajoara indianen. Deze stam verdween op mysterieuze wijze, maar mooie exemplaren van hun beroemde aardewerk zijn nog steeds hier te vinden. De rest van de middag vrij om te zwemmen, zonnen en genieten van een drankje tijdens het kijken naar de mooie Marajó zonsondergang.

Maak na het ontbijt nog een rit door de natuurlijke graslanden, op zoek naar wilde dieren. Na de lunch, zal een gemotoriseerde kano u terugbrengen naar Beiradão, waar een voertuig al klaar zal staan voor de 30 minuten durende rit naar de steiger bij Foz do Camará, om de passagiers met de veerboot terug naar Belém te brengen. Transfer naar het hotel, aankomst rond 18.00 uur.

Belém bekleedt een strategische positie in de Amazone delta: het is de belangrijkste haven in het Amazone gebied en het op een na grootste economische centrum van het noorden van Brazilië. De stad is beroemd om haar verkoelende middag regen die de zwoele dagen het gehele jaar doen overgaan in aangenaam koele avonden. De rubber industrie bracht de stad In het verleden grote rijkdom en op haar hoogtepunt eind 19e eeuw werd Belem gezien als een Parijs in de tropen. Nog steeds is deze bohemie te proeven, aangevuld met de Portugese koloniale architectuur en een moderne skyline.

De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden zijn het koloniale fort aan de rivierzijde en de Ver-O-Peso markt, waar een ongekende diversiteit aan zoetwater vis uit de Amazone, exotische jungle producten, medicinale planten en lokaal handwerk aan de man wordt gebracht. Belém staat ook bekend om een uitbundig nachtleven, gestimuleerd door de opening van 'Estação das Docas', een complex aan de rivierzijde met een grote keuze aan bars en restaurants.

Belém is het ideale startpunt om de Amazone delta te verkennen, met een groot aanbod van korte en langere boottochten in typische Amazone boten. Vanuit Belém is het ook mogelijk om het eiland van Marajó te bezoeken en niet ver van de stad zijn de prachtige stranden van Outeiro en Mosquiteiro te bewonderen. Ze lijken op de tropische stranden in het Noordoosten van Brazilië, maar met een groot verschil...je baadt er in een zoetwater oceaan.

Toeristenklasse Hotels

Do Carmo Ranch - eiland - Ilha do Marajó

De werkende vee ranch van Fazenda Nossa Senhora do Carmo ligt op ongeveer 80 kilometer van Belém en is bereikbaar per boot, een reis van ongeveer 3 a 4 uur. De met traditioneel hout gebouwde boerderij heeft twee woonkamers, een eetkamer, vier slaapkamers en drie badkamers, plus nog eens vier kamers met eigen badkamer in een apart bijgebouw. Alle ramen en deuren worden beschermd met klamboe. Een generator zorgt voor elektriciteit. En is er een zoetwatervoorziening, plus telefoon en televisie. De ranch heeft een zwembad met een zonneterras en biedt plaats aan maximaal 20 bezoekers in een rustieke omgeving.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.