Reiscode: 149

Hotel Porto Jofre (Jaguar regio)

Hotel Porto Jofre ligt in de Pantanal aan het einde van de onverharde 'Transpantaneira' weg in het gelijknamige plaatje Porto Jofre. Dit is een van de meest zuidelijk gelegen accommodaties van de Transpantaneira, maar de extra reistijd is zeker de moeite waard. De afgelegen locatie biedt de mogelijkheid om van de Pantanal te genieten in haar meest ongerepte vorm. In het droge seizoen tussen juni en half oktober bereikt deze regio haar piek in natuurlijke schoonheid. Tijdens deze periode zullen de gasten de grootste verscheidenheid aan vogels, kaaimannen, capibara's, poema's, emoes, herten en nog veel meer diersoorten kunnen observeren.

Dit specifieke gebied en de omliggende omgeving behoort tot de beste plaatsen om de illustere Jaguar te kunnen spotten in het wild!
 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Één van de beste lodges van de Pantanal om de jaguar te spotten
 • Superieure klasse lodge
 • Ontdek deze prachtige regio van de Pantanal
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen
    
  • Vervoer; 
   Alle vermelde transfers
    
  • Excursies; 
   Excursies conform dag tot dagbeschrijving
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Cuiabá, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

U wordt in Cuiabá opgehaald bij het hotel of de luchthaven en met een transfer naar Porto Jofre gebracht. Onderweg kunt u genieten van spectaculaire rotsformaties van het savannah ecosysteem en de lokale flora en fauna ontdekken. De transfer zelf is een foto safari met foto stops als u dieren onderweg tegenkomt. 

Na aankomst kunt u inchecken en na het diner ontspannen en even wennen aan de Pantanal.

 • Het verblijf in Hotel Porto Jofre is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. 

 

Na het ontbijt gaat u op zoek naar Jaguars in een 6 uur durende bootexcursie. Neem uw camera en verrekijker mee. De natuurgidsen zullen de waterkant afspeuren naar de Jaguars. Na terugkomst is er het diner, waarna u de avond kunt nagenieten van de beleving overdag. 

Na het ontbijt gaat u weer op zoek naar Jaguars in een 6 uur durende bootexcursie. Neem uw camera en verrekijker mee. De natuurgidsen zullen de waterkant afspeuren naar de Jaguars. Na terugkomst is er het diner, waarna u de avond kunt nagenieten van de beleving overdag. 

Vandaag eindigt het Jaguar avontuur en hopelijk heeft u deze mooie dieren kunnen spotten in hun natuurlijke omgeving. U wordt opgehaald bij de accommodatie na het ontbijt en met een transfer naar Cuiabá gebracht, waar u wordt afgezet op de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw vervolg reis. 

Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, dat bekend staat als de beste regio om de Jaguar te spotten. De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme.

Bekijk hier onze Pantanal-Zuid arrangementen.

Dit gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, vormt het grootste moerasgebied ter wereld. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Superieure klasse hotels

Volpension Maaltijd type
3Aantal nachten

Hotel Porto Jofre ligt in de Pantanal aan het einde van de onverharde 'Transpantaneira' weg in het gelijknamige plaatje Porto Jofre. Dit is een van de meest zuidelijk gelegen accommodaties van de Transpantaneira, maar de extra reistijd is zeker de moeite waard.

De afgelegen locatie biedt de mogelijkheid om van de Pantanal te genieten in haar meest ongerepte vorm. In het droge seizoen tussen juni en half oktober bereikt deze regio haar piek in natuurlijke schoonheid. Tijdens deze periode zullen de gasten de grootste verscheidenheid aan vogels, kaaimannen, capibara's, poema's, emoes, herten en nog veel meer diersoorten kunnen observeren.

Dit specifieke gebied en de omliggende omgeving behoort tot de beste plaatsen om de illustere Jaguar te kunnen spotten in het wild. Vanuit het hotel onderneem je dagelijks bootexcursies om de Jaguar te gaan spotten en talloze andere dieren en unieke natuur van de Pantanal te bewonderen. Er zijn maar liefst vier riviersystemen waar de tochten heen kunnen gaan, namelijk de rivier Rio Cuiabá, Rio Tres Irmaos, Rio Sao Lourenço en Rio Piquiri. Het hotel is oorspronkelijk gebouwd voor sportvis liefhebbers en biedt voor deze doelgroep dan ook een uitstekende infrastructuur. Je kan er vissen van maart tot oktober. (sportvis arrangementen zijn op aanvraag).

Het hotel is voorzien van 28 kamers met airconditioning, eigen badkamer, een tv, minibar en een veranda en hangmat. Verder heeft het hotel een zwembad, wifi, een restaurant die regionale gerechten serveert. Het hotel is open van maart tot oktober, maar de beste tijd om de jaguar te spotten is vanaf eind juni tot eind oktober.

Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.