Reiscode: 128

Curitiba arrangement

Curitiba vormt ook het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis. het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de laat 19e eeuwse techniek. De treinroute brengt je over 41 bruggen en door 14 tunnels, terwijl de route langs de bergen van de 'Serra do Mar' afdaalt naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien. 

Voor diegenen die deze stad willen leren kennen, hebben wij dit mooie 4-daagse arrangement samengesteld, dat uiteraard is te verlengen of in te korten. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 299,00 € p.p. 4 dagen
 • Beleef 's werelds meest opwindende treinreis
 • Beleef Zuid-Brazilië
Botanische tuinen Curitiba Brazilie
centrum Curitiba Brazilie
Treinreis Morretes Curitiba Brazilie
Treinreis Curitiba Morretes Brazilie
Treinreis Curitiba Morretes Brazilie
Kerk centrum Curitiba Brazilie
Botanische tuinen Curitiba Brazilie
Botanische tuin Curitiba met standbeeld
moderne architectuur Curitiba
plein in Curitiba Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers luchthaven Curitiba - hotel

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Curitiba, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Na aankomst in Curitiba wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een prive transfer. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Curitiba

 

Vandaag staat er een fantastische treintocht op het programma, in gezelschap van andere toeristen. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het station gebracht waar de treintocht begint. Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute brengt u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.

Deze dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

Vandaag eindigt het verblijf in Curitiba. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze.

Curitiba is zeker geen typische Braziliaanse stad. Haar inwoners (ruim 1,5 miljoen ) bestaan vooral uit nazaten van Noordwest Europeanen. Het is een zeer groene metropool dat weinig stedelijke problemen kent die andere Braziliaanse steden teisteren, zoals luchtvervuiling en verkeersoponthoud. De stedelijke planning is zeer goed uitgedacht, is internationaal bekroond en dient zowel binnen als buiten Brazilië als voorbeeld. De stad telt maar liefst 26 parken en bossen en de inwoners hebben een hoge levensstandaard.

Curitiba heeft ook haar architectonische schatten bewaard uit de 18e en 19e eeuw. Het zijn gelijk de grootste trekpleisters van de stad. Enkele voorbeelden zijn de oudste kerken van de stad zoals de 'Igreja da Ordem Terceira de São Francisco das Chagas' en 'Nossa Senhora do Rosário', beiden gebouwd in 1737. De eerste herbergt het museum van de 'heilige kunst'. Maar een bezoek aan de fotogenieke Botanische tuin is ook zeker de moeite waard.

Curitiba vormt ook het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis.

het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de laat 19e eeuwse techniek. De treinroute brengt je over 41 bruggen en door 14 tunnels, terwijl de route langs de bergen van de 'Serra do Mar' afdaalt naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien. Curitiba is ook een goede uitgangspositie voor een reis naar de nabij gelegen 'Duitse' plaatsjes Blumenau en Joinville, waar 's werelds grootste Oktoberfest buiten Duitsland wordt gehouden. Daarnaast is het goed te combineren met een bezoek aan het zuiden van Brazilië, een regio die onnoemelijk veel te bieden heeft zoals de watervallen van Foz do Iguaçu, de topbestemming Florianopolis (waar je walvissen kunt spotten) en prachtige ravijnen en felgroene bergen waar je meerdaagse paard- of wandeltochten kunt maken.

Toeristenklasse Hotels

Het San Juan Johnscher Design hotel ligt in het historische centrum van Curitiba in een volledig gerenoveerd gebouw uit 1917, waarvan de prachtige oorspronkelijke gevel is behouden. Er zijn 24 kamers, allen ingericht met finesse en aandacht voor detail. De kamers hebben lcd-televisies, kingsize bedden en wifi. De moderne lobby heeft een gezellige open haard, een solarium en het bekroonde restaurant 'Zea Mais'. De service is zowel discreet en efficiënt.

Superieure klasse hotels

Het Sheraton Four Points heeft een centrale ligging in Curitiba en is een goede superieure klasse hotel. De ruime kamers zijn van alle voorzien van kabel-tv, airco en gratis Wifi. Tot de faciliteiten behoren onder andere een verwarmd binnenzwembad. En verder heeft het hotel een fitnessruimte en een businesscentrum. In het restaurant van het Four Points Sheraton worden nationale en internationale gerechten geserveerd.

Excursies inbegrepen

Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute voert u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.

Na aankomst in het plaatsje Morretes maakt u een korte wandeling door het dorp, waarna de tocht verder gaat per busje naar het dorpje Antonina. Hier kunt u onder andere het historische centrum, het theater en de 'Pilar' kerk bezichtigen. Dit plaatsje biedt prachtige panoramische uitzichten over de gelijknamige baai. Vervolgens gaat u per trein terug naar Morretes, waar een heerlijke 'Barreado' lunch wordt geserveerd. Dit is een traditioneel gerecht bestaande uit vis, garnalen en bananen rum. De excursie eindigt weer in Curitiba, waar u wordt afgezet bij het hotel.

De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen met een lokale Portugees sprekende gids. Engelssprekende gidsen zijn ook beschikbaar tegen meerkosten. 

Optionele excursies

Dit is een aangename en ontspannen fietstour op het programma. Neem een taxi naar het verzamelpunt en dan start de fietstocht (15 km) die ongeveer 3 uur duurt, met stops onderweg om uit te rusten, foto's te maken, en een hapje te eten.

De bezochte plaatsen zijn Passeio Público (Curitiba's eerste park), Arabische Memorial ; een bibliotheek gebouwd in Arabische stijl ter ere van de immigranten uit verschillende Arabische landen, Bosque do Papa; dit Poolse immigranten monument heeft houten huizen gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en is vandaag de dag een openluchtmuseum, Oscar Niemeyer Museum; zijn bijnaam is "Eye Museum" vanwege de moderne architectuur in een oog-vorm, São Lourenço Park; de plek van een voormalig lijm industrie dat is omgetoverd tot een prachtig park met vijver, paden, natuurlijke kamers en een speeltuin, en ten slotte de Opéra de Arame: het prachtige glas en staal theater dat werd gebouwd in een voormalige steengroeve aan een meer.

Voor deze excursie wordt u niet opgehaald bij het hotel. U dient met de taxi naar het volgende trefpunt te gaan: Rua Nilo Peçanha, 243. 

Prijs 45,00 € / p. P.
Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.