Reiscode: 100

Cristalino Jungle Lodge

Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in deze regio van Brazilië te bewonderen. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

Het verblijf is op basis van volpensions met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn verschillende meerdaagse arrangementen ontwikkeld. Er zijn diverse ecologische arrangementen voor diegenen met interesse in de bijzondere flora en fauna van de Amazone en de interactie van alle soorten in dit ecosysteem. Alle nachten worden in de lodge doorgebracht en de dagprogramma's bevatten trekkings, rivier tours en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van deskundige gidsen.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 
vanaf 1.195,00 € p.p. 4 dagen
 • Bird watching hoogtepunt van Brazilië
 • Fantastische Amazone natuur beleving
 • Unieke flora en fauna
Kajakken in de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, blauwe vogel
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, papagaai
Bird watching Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, bijzondere vogel
Vlinder Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Adembenemende jungle nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
rivierotter nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Aap nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Apen Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Flora Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone, Brazilie
Wandelen in de jungle nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone
Enorme boom nabij de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone in Brazilie
Observatie toren van de Cristalino Lodge, Zuidelijke Amazone in Brazilie
Uitzicht vanuit de observatietoren van de Cristalino Jungle Lodge
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers van Alta Floresta naar de Cristalino Jungle Lodge zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Alta Floresta, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Wildlife preservation fee á USD 100,- pp

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Deze dagen gaat u met ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone. Gemiddeld staan er twee excursies per dag op het programma. Er wordt een keuze gemaakt uit natuurwandelingen, kano tochten, bird watching excursies en er kunnen diverse workshops worden gegeven. Na uw boeking ontvangt u van de Cristalino Jungle Lodge een lijst, waarop u uw interessegebieden kunt aangeven en daar wordt rekening mee gehouden tijdens het plannen van de excursies.  

Vandaag gaat u verder op pad met de ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone.

Vandaag gaat u verder op pad met de ervaren Engelssprekende natuurgidsen op pad om de bijzondere flora en fauna te ontdekken van de zuidelijke Amazone.

Na het ontbijt is er er een transfer naar de luchthaven van Alta Floresta. Einde arrangement. 

Ontdek de Zuidelijke Amazone. De Jardim da Amazônia lodge bevindt zich in de gemeente São José do Rio Claro, op het Chapadão dos Parecis, een uitgestrekt zandsteenplateau waar de Cerrado, de savanne van Brazilië, de Amazone ontmoet, de geboorteplaats van vele bronnen en een rijke biodiversiteit.

Dit gedeelte van de jungle staat bekend om de schilderachtige schoonheid, dat een belangrijke ecologische corridor vormt in de valleien van de Rio Claro en Arinos, behorend tot het stroomgebied van de Tapajós.

Bekroond met het ‘Tesouro Verde’ duurzaamheidslabel, heeft de Jardim da Amazônia lodge een oppervlakte van 100 hectare met meer dan 20 duizend vierkante meter aan wateroppervlak aan de oevers van de Rio Claro, en grenst aan een gebied van 80 duizend hectare Amazonewoud.

De ecologische visie en het pionierswerk in de regio hebben geleid tot de instandhouding van een groot ongerept gebied van primair Amazonewoud.

Een andere plek van de Zuidelijke Amazone is Alta Floresta. 

Alta floresta is een magische plaats dat zich bevindt aan de rand van het zuidelijke Amazonegebied, waar het tropisch oerwoud het hooggelegen loofwoud ontmoet. Alta Floresta ontwikkelt zich razendsnel tot hoofdstad van het ecotoerisme in de zuidelijke Amazone en een reis hierheen is heel goed te combineren met de Noordelijke Pantanal. Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in de regio te beleven. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De Cristalino Jungle lodge is een begrip voor vogelaars!

Toeristenklasse Hotels

Middenin een groot privé reservaat bevindt zich de Cristalino Jungle Lodge, ongetwijfeld de beste plek om de bijzondere natuur in deze regio van Brazilië te bewonderen. Het is een zeer belangrijk gebied dat gekenmerkt wordt door de biodiversiteit en een grote variëteit aan diersoorten, zelfs voor Amazone begrippen. Het is één van de beste plekken om vogels, zoogdieren, vlinders en orchideeën te spotten in een natuurlijke omgeving.

De lodge bestaat uit twee bungalows, ieder met 4 kamers, eigen badkamers met warm water, ventilators aan het dak en insectengaas. Naast de bungalows zijn er ook twee gebouwen met slaapzalen, ieder met 5 kamers en gescheiden bedden met gedeelde badkamers, waarvan de douches worden verwarmd door zonne-energie.Er is een gemeenschappelijke huiskamer, diner zaal, bar en een kleine natuurhistorische bibliotheek.

Om buiten te eten en te ontspannen is er een rieten dakterras. Ook is er een drijvend dek op de rivier om te zwemmen, wildlife te spotten, te vissen en te ontspannen. De unieke 50 meter hoge observatietoren die boven het regenwoud uittorent is zeer bijzonder. Hier kan je genieten van een spectaculair panoramisch uitzicht.

Het verblijf is op basis van volpensions met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn verschillende meerdaagse arrangementen ontwikkeld. Er zijn diverse ecologische arrangementen voor diegenen met interesse in de bijzondere flora en fauna van de Amazone en de interactie van alle soorten in dit ecosysteem.

Alle nachten worden in de lodge doorgebracht en de dagprogramma's bevatten trekkings, rivier tours en nog veel meer. Dit alles onder begeleiding van deskundige gidsen.

Er zijn ook arrangementen die focussen op jungle survival technieken, zoals het bouwen van een onderkomen, vuur maken, voedsel en water vinden. Kortom alles wat je maar wilt weten om te overleven in het regenwoud. Er zijn diverse niveaus voor deze programma's van eenvoudige tot gevorderde.

Het 'Harpy Eagle' bird watching pakket is speciaal ontwikkeld voor vogelaars om de 570 soorten vogels te kunnen spotten. Ieder jaar worden er weer nieuwe soorten vogels ontdekt. Deze regio wordt dan ook bezocht door toonaangevende vogelaars van heinde en verre.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.