Reiscode: 120

Brasilia arrangement

Breng een bezoek aan Brasilia en ontdek de moderne architectuur die de hoofdstad van Brazilië zo kenmerkt. Tijdens het arrangement is een citytour inbegrepen. Dit arrangement is ideaal voor als u en stopover plant in Brasilia. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Ontdek de hoofdstad van Brazilië
 • Bekijk de moderne architectuur van Niemeyer
 • Ideaal stopover arrangement
congres Brasilia Brazilie
moderne kathedraal Brasilia Brazilia
Brug van Brasilia Brazilie
Panorama congres Brasilia Brazilie
Boogbrug Brasilia Brazilie
Moderne architectuur Brasilia Brazilie
Moderne architectuur van Brasilia in Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Ontbijt is inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers luchthaven - hotel

  • Excursies; 
   Excursies die vermeld zijn in het excursie tabblad 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Brasilia, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Optionele excursies; 
   Excursies die eventueel vermeld zijn in het optionele excursie tabblad 

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een transfer naar het hotel gebracht.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Brasilia

Vandaag staat er een excursie op het programma langs de hoogtepunten van Brasilia en deze wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen, maar is ook beschikbaar op privé basis. Hiervoor geldt een toeslag. U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag eindigt het arrangement in Brasilia. U wordt opgehaald bij de accommodatie en naar de luchthaven gebracht met een prive transfer, einde arrangement.

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en nog maar een jonge stad. In 1956 werd het ontworpen op een tekentafel en drie en een half jaar later werd de stad geïnaugureerd die symbool moet staan voor een modern Brazilië. De stad telt inmiddels ruim 2,5 miljoen inwoners, ligt in het geografische midden van het land en is de zetel van de Braziliaanse federale regering.

De architectuur van Brasilia is uniek, modern en doorspekt van symboliek. De wereldberoemde architect Oscar Niemeyer heeft een grote stempel op de stad gedrukt. Zijn stijl staat bekend om de grootste projecten en zuivere geometrische vormen. Niemeyer's Kathedraal en Nationaal Congres moet je in een bezoek aan Brasilia zeker gezien hebben.

Er zijn stadsexcursies te boeken om deze en andere trekpleisters te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids.Brasilia is ook een knooppunt in het Braziliaanse luchtverkeer. Dus als je aan het rondreizen bent in Brazilië, maak je hier vaak een tussenlanding. Dit is een goede gelegenheid om de stad te leren kennen. Een bezoek aan Brasilia is verder zeer goed te combineren met een reis aan het op zo'n 230 km afstand gelegen natuurpark Chapada dos Veadeiros, de warmwaterbronnen bij Caldas Novas of het historische dorpje en de watervallen van Pirenopolis. Verder zijn de rivieren in de naburige staat Goias zeer populair bij sportvissers.

Toeristenklasse Hotels

Dit hotel ligt op een uitstekende locatie in de hoofdstad Brasilia en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is zeer geschikt voor reizigers met een wat beperkter budget. Het hotel heeft 271 kamers met kabel-tv, airconditioning en gratis wifi. Er is een restaurant en een zwembad aanwezig met uitzicht op de 'Esplanada dos Ministerios', onderdeel van de ministeries.

Superieure klasse hotels

Dit 17 verdiepingen tellende hotel met 389 suites en appartementen is vernoemd naar de stichter van Brasilia, wijlen president Juscelino Kubitschek. Er zijn diverse kamercategorieën beschikbaar: Standaard, luxe, Diamantina en de exclusieve Kubitschek suite voor presidenten of ministers. Er zijn twee restaurants, drie bars, een zwembad, sauna, een fitnesscentrum, een zakencentrum en een hele reeks aan faciliteiten voor vergaderingen en congressen aanwezig. Kortom, een ideaal hotel in Brasilia voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger.

Een modern hotel met een snelle service, up-to-date technologie en comfort op een uitstekende locatie. De suites op de elfde verdieping bieden een panoramisch uitzicht over de stad en hebben een balkon, woon / eetkamer, kantoor en bar. De standaard appartementen hebben een balkon woonkamer en een whisky bar. Het restaurant serveert internationale gerechten en Japanse 'Taiyo' lekkernijen en er is een sauna. Voor de zakelijke markt zijn er vergaderzalen, conferentiezalen en faciliteiten voor evenementen.

Excursies inbegrepen

Deze excursie brengt u langs de hoogtepunten van Brasilia en wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen, maar is ook beschikbaar op privé basis. Hiervoor geldt een toeslag. 

Brasilia is een zeer moderne stad met vele voorbeelden van fantastische architectuur, met name de werken van Oscar Niemeyer. Hij is de meest bekend architect uit de Braziliaanse historie. Helaas is hij recent overleden, maar zijn architectonische nalatenschap hebben Brazilië en met name de hoofdstad Brasilia vormgegeven.

Deze excursie toont de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De Engelssprekende gids toont onder andere de beroemde moderne kathedraal van Brasilia, het congres en een van de meest moderne kerken ter wereld. De blauwe kerk heeft geen muren, maar is volledig bekleed met glas in lood ramen, hetgeen een verassende beleving geeft als je er naar binnen treedt. In het midden van de kerk hangt een enorme kroonluchter en er is nog een verassend element. Het gedeelte waar je kan biechten is volledig transparant. Tijdens de excursie worden verschillende gedeeltes van de stad bezocht, zodat er een goed beeld ontstaat van de bijzon

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.