Reiscode: 143

Araras Eco Lodge

De Araras Eco lodge ligt midden in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. De lodge bevindt zich in een zeer diverse en goed bewaarde regio van de Pantanal.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Ideale lodge voor vogel liefhebbers
 • Ontdek de Pantanal
 • Verblijf op basis van volpension, met dagelijkse excursies inbegrepen
blauwe hyacinthara Pantanal Brazilie
Miereneter Pantanal Brazilie
Capibara Pantanal Brazilie
Jabiru vogels koppel Pantanal Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers van Cuiabá naar de Lodge zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Cuiabá, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

U wordt opgehaald in Cuiabá en met een transfer naar de Araras Eco Lodge gebracht, midden in de Pantanal gelegen. Tijdens de rit is het al mogelijk om de bijzondere flora en fauna te zien. Na aankomst kunt u even inchecken en in de namiddag staat er al een zonsondergang excursie op het programma om de omgeving te verkennen en dieren in het wild te zien. 

Na het diner staat er een avondexcursie op het programma. Ga met heldere zoeklampen op zoek naar wildlife dat 's nachts actief is, zoals de reuzenmiereneter. 

 Het verblijf in de Araras Eco Lodge is op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. 

Vandaag staat volledig in het teken van de Pantanal en gaat u de fantastische flora en fauna van deze regio verder ontdekken. Na het ontbijt starten de excursies, waarbij de gids u meeneemt naar de Pantanal. U gaat het gebied verkennen in een 4x4 terreinwagen, wandelend door het natuurgebied en er staat een mooie paardrijd tocht op het programma. De dag wordt onderbroken met een heerlijke buffetlunch. 

Na deze hele dag op pad te zijn geweest, arriveert u weer in de lodge. Na het diner kunt u de avond naar eigen inzicht besteden en genieten van de faciliteiten van de lodge. 

Vandaag gaat u de Pantanal verder verkennen. Er staat een kano tocht op het programma en u gaat Piranha vissen. Onderweg is er een heerlijke picknick lunch. Tijdens de excursies vandaag ligt de nadruk op de flora en fauna dat in en om het water leeft. 

Na een hele dag op pad te zijn geweest, arriveert u weer in de lodge met aansluitend het diner. De avond kunt u heerlijk uitrusten en genieten van de faciliteiten van de lodge.

Vandaag eindigt het fantastische verblijf in de Araras Eco Lodge. Na het ontbijt staat er nog een fantastische foto safari op het programma langs de Transpantaneira. Dit is de weg die de Pantanal met Cuiabá verbind. U arriveert omstreeks 16.30 in Cuiabá, waar u wordt afgezet op de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw vervolgreis. 

Cuiaba vormt de toegangspoort tot de Noordelijke Pantanal, dat bekend staat als de beste regio om de Jaguar te spotten. De Zuidelijke Pantanal is beter te bereiken vanuit Campo Grande. Het verschil met Noord Pantanal is dat je het zuidelijke gedeelte goed kan combineren met Bonito, de hoofdstad van het Braziliaanse ecotoerisme.

Bekijk hier onze Pantanal-Zuid arrangementen.

Dit gigantische laagland, dat tijdens het regenseizoen (december - maart) grotendeels onderloopt, vormt het grootste moerasgebied ter wereld. Met een ontzagwekkende oppervlakte van circa 150.000 vierkante kilometers zijn de wetlands van de Pantanal meer dan vier keer zo groot als Nederland. Een uniek gebied met weelderige vegetatie en ontelbare riviertjes en meren. Het is de beste plek in Brazilië om de bijzondere fauna te bewonderen, zoals de zeldzame en elegante jaguar, wilde papagaaien, miereneters, wilde zwijnen, de capibara, zwarte kaaimannen en meer da 600 verschillende vogelsoorten zoals de Jabiru. Een safari naar deze bijzondere wildernis is een unieke ervaring en een uitstekende gelegenheid om alle zeldzame vogels en dieren te spotten en te fotograferen.

Zonder twijfel is een bezoek aan de Pantanal een hoogtepunt van elke reis. Het gebied heeft diverse lodges in diverse comfort klasses, veelal op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies.

Toeristenklasse Hotels

Deze lodge ligt midden in de Pantanal aan de Transpantaneira. Dit is de onverharde weg die door dit prachtige natuurgebied gaat. De lodge bevindt zich in een zeer diverse en goed bewaarde regio van de Pantanal. Gasten van de lodge hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan 'bird watching' excursies, wandelen in de ongerepte natuur, kanoën en paardrijden.

Alle activiteiten worden uitgevoerd met de hulp van deskundige tweetalige natuurgidsen. Je maakt wandelingen om van de zonsopgang en zonsondergang te genieten. Vanuit uitkijkpunten in de boomtoppen kan je de bijzondere wildlife spotten in de omgeving.

Het traditionele rustieke gebouw van de Araras Eco Lodge beschikt over 19 kamers met eigen badkamer, airconditioning, plafondventilators en muskietennetten. Er is tevens een bar, zwembad en restaurant aanwezig.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies en transfers van en naar Cuiabá. Er zijn speciale tours beschikbaar voor vogelaars, fotografen en voor diegenen die geïnteresseerd zijn in meer avontuurlijke activiteiten zoals paardrijden en kamperen (op aanvraag).

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.