Reiscode: 102

Anavilhanas Lodge

Op ongeveer 150 km ten noordwesten van Manaus, verbreedt de rivier 'Rio Negro' zich tot een duizelingwekkende breedte van maar liefst 20 km van oever tot oever. Hiertussen ligt een verborgen paradijs met meer dan 400 eilandjes bedekt met compact regenwoud en seizoensgebonden rivierstranden. Dit is de Anavilhanas Archipel, een van de rijkste plekken in termen van biodiversiteit in het gehele Amazonegebied. Het biedt onderdak aan talloze exotische vogelsoorten, in bomen levende zoogdieren en aquatische fauna, zoals de bijzondere roze rivier dolfijn.

De Anavilhanas Lodge, gelegen aan de rivieroever biedt een unieke gelegenheid om dit uitgestrekte beschermde gebied in comfort en stijl te verkennen. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
 • Luxe verblijf in de Amazone
 • Ontdek de Amazone in stijl
 • Boetiek Lodge midden in de jungle
Amazone cruise katerre Anavilhanas
Roze rivierdolfijn Boto, Amazone Brazilie
locals Amazone boot
Amazone jungle Brazilie
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen
    
  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).

    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier

    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Dag 1 | Gastenontvangst en begin van het Avontuur

De eerste dag van uw onvergetelijke ervaring in de Amazone begint met een comfortabele ophaalservice bij de hotels in Manaus of bij de luchthaven. U wordt vervoerd in een comfortabel busje, waarbij de rit naar de Lodge ongeveer 3 uur in beslag neemt. Onderweg krijgt u de gelegenheid om de adembenemende omgeving te aanschouwen.

Bij aankomst, rond 11:30 uur, wordt u verwelkomd met een exotische welkomstcocktail die de essentie van de Amazone weerspiegelt. Hierna volgt de accommodatie in uw kamer waar u zich even kunt opfrissen en ontspannen.

Om 12:00 uur wordt een heerlijke lunch geserveerd met een selectie van lokale en internationale gerechten, bereid met verse ingrediënten om u een smaak van de Amazone te geven.

In de namiddag, om 15:00 uur, staat er een fascinerende tour door de Anavilhanas eilanden op het programma, een ervaring die ongeveer 3 uur duurt. Tijdens deze tour krijgt u de kans om de prachtige flora en fauna van de regio te verkennen, en kunt u de weelderige schoonheid van de eilanden ervaren.

Na deze opwindende tour keert u terug naar de Lodge waar u kunt ontspannen tot het diner. Om 19:00 uur wordt een verrukkelijk diner geserveerd waarbij de focus ligt op de rijke culinaire tradities van de regio.

Uw eerste dag wordt afgesloten met een spannende activiteit om 20:30 uur: alligator spotting en het luisteren naar de geluiden van de natuur. Onder de sterrenhemel gaat u op pad om alligators te spotten en om te genieten van de betoverende geluiden van het nachtelijke regenwoud, een ervaring die u de mysterieuze en wonderlijke aspecten van de Amazone laat zien en horen.

Zo begint uw avontuur, ondergedompeld in de wonderen en de natuurlijke schoonheid van de Braziliaanse Amazone.

7:00 uur - Begin uw dag vroeg met een voedzaam ontbijt dat in de Lodge geserveerd wordt, waar een verscheidenheid aan lokale en internationale delicatessen op u wachten om uw energieniveaus op peil te brengen voor de avontuurlijke dag die voor u ligt.

8:30 uur - Na het ontbijt, trek uw wandelschoenen aan en bereid u voor op een inspirerende boswandeling die ongeveer 2 uur zal duren. Deze tocht zal u diep in het hart van het regenwoud brengen, waar u de diversiteit aan flora en fauna kunt ervaren die de Amazone te bieden heeft. De wandeling biedt ook de perfecte gelegenheid om te leren over de verschillende plantensoorten en hun gebruik in traditionele geneeskunde.

12:00 uur - Na uw ochtendexploratie, keert u terug naar de Lodge voor een welverdiende lunch. U wordt getrakteerd op een smakelijke maaltijd die een scala aan lokale specialiteiten bevat, perfect om uw energie aan te vullen voor het middagavontuur.

15:00 uur - In de middag staat een bezoek aan de Amazonedolfijnen en handwerkstudio's op het programma, een excursie die ongeveer 2 tot 3 uur zal duren. Hier krijgt u de kans om de speelse roze dolfijnen in hun natuurlijke habitat te zien en de lokale handwerkkunst te bewonderen, waar ze hun vaardigheden en passie tonen in het maken van prachtige handwerken, een ware viering van de rijke culturele tradities van de regio.

19:00 uur - Na een dag vol avontuur en ontdekkingen, kunt u zich verheugen op een ontspannen avond met een heerlijk diner in de Lodge. Geniet van een sfeervolle avond met een scala aan culinaire hoogstandjes die uw smaakpapillen zullen verrassen, terwijl u de ervaringen van de dag deelt met andere gasten en zich opmaakt voor de volgende dag vol nieuwe avonturen.

5:00 uur - Begin uw dag vroeg met een sessie van zonsopgang contemplatie die ongeveer 1,5 uur duurt. Terwijl de jungle langzaam ontwaakt, heeft u de unieke kans om de eerste stralen van de zon op te vangen die door het dichte bladerdak breken, een onvergetelijk en vredig moment waarin u zich één kunt voelen met de adembenemende natuur die u omringt.

7:00 uur - Na deze serene ervaring, keert u terug naar de lodge voor een uitgebreid ontbijt. Geniet van een assortiment van vers bereide gerechten die u de energie zullen geven die u nodig heeft voor de opwindende activiteiten die nog komen.

8:30 uur - Zodra u klaar bent met ontbijten, bereidt u zich voor op een recreatieve piranhavissessie die ongeveer 2 tot 3 uur duurt. Onder begeleiding van ervaren gidsen, waagt u zich aan de waterkant om de kunst van het piranhavissen te leren, een activiteit die zowel spannend als ontspannend is en u de kans geeft om een echte Amazone-ervaring op te doen.

12:00 uur - Na een voormiddag van visavontuur, keert u terug naar de lodge voor een heerlijke lunch. Hier kunt u genieten van een scala aan lokale en internationale gerechten, zorgvuldig bereid om uw smaakpapillen te verrassen en uw energieniveau op peil te houden voor de namiddagactiviteiten.

15:00 uur - In de namiddag bezoekt u de typische huizen in de Tiririca gemeenschap, een activiteit die ongeveer 3 uur duurt. Hier krijgt u de gelegenheid om de lokale gewoonten en tradities uit de eerste hand te ervaren, een diepgaande blik op de cultuur en levensstijl van de inheemse bevolking die in harmonie leven met de natuur.

19:00 uur - Na een dag vol avontuur en culturele verrijking, wordt u getrakteerd op een heerlijk diner in de lodge. Terwijl de zon ondergaat en de jungle tot leven komt met het geluid van nachtdieren, kunt u zich settelen voor een avond van culinair genot, de perfecte afsluiting van een dag vol ontdekking en avontuur in het hart van de Amazone.

7:00 uur - Ontbijt. 8:30 uur - Tocht in regionale kano's door de Amazone kreken en het overstroomde bos in de wateren van de Rio Negro. 12:00 uur - Lunch. 13:30 uur - Vertrek naar Manaus.

Opmerking: De volgorde van de bovenstaande tours wordt bepaald door het hotel, dat het schema van de activiteiten zal verstrekken bij aankomst van de gast. Gasten die tussen 11.00 uur en 14.00 uur opgehaald worden bij de luchthaven, kunnen niet deelnemen aan de middagtour van de eerste dag. Gasten met retourvluchten die gepland staan van 13.00 uur tot 19.00 uur kunnen niet deelnemen aan de ochtendtour van de laatste dag.

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Superieure klasse hotels

De Anavilhanas Lodge is een kleine en exclusieve Lodge, gelegen in het hart van het Braziliaanse Amazone regenwoud

Anavilhanas biedt een breed scala aan activiteiten en excursies in elk van haar ervaringen. Afhankelijk van het aantal dagen dat je in de Lodge verblijft, wordt er een schema ontworpen met de essentiële activiteiten om de Amazone te ervaren, met veiligheid, comfort en avontuur.

Op ongeveer 150 km ten noordwesten van Manaus, verbreedt de rivier 'Rio Negro' zich tot een duizelingwekkende breedte van maar liefst 20 km van oever tot oever. Hiertussen ligt een verborgen paradijs met meer dan 400 eilandjes bedekt met compact regenwoud en seizoensgebonden rivierstranden. Dit is de Anavilhanas Archipel, een van de rijkste plekken in termen van biodiversiteit in het gehele Amazonegebied. Het biedt onderdak aan talloze exotische vogelsoorten, in bomen levende zoogdieren en aquatische fauna, zoals de bijzondere roze rivier dolfijn.

De Anavilhanas Lodge, gelegen aan de rivieroever biedt een unieke gelegenheid om dit uitgestrekte beschermde gebied in comfort en stijl te verkennen. Vanuit het zwembad, open bar en lounge kunnen de gasten genieten van een fantastisch uitzicht op de rivier 'Rio Negro'.

De lodge heeft 16 ruime kamers, ieder gezellig ingericht en met grote comfortabele boxspring bedden en airconditioning, warm water, minibar en een eigen veranda met hangmat.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies, zoals kaaiman spotting tours, boswandelingen, piranha vissen, boottochten om de zonsopgang te bekijken, bezoeken aan de lokale gemeenschap, kano tochten en meer. Er zijn meerdaagse arrangementen beschikbaar vanaf 2 nachten. 

Activiteiten die zijn inbegrepen tijdens het arrangement van 3 nachten

VAREN DOOR DE IGAPÓS EN IGARAPÉS

Luister naar de geluiden van het bos en verken de rivieren. In kano's voor maximaal 2 personen kun je het veranderende landschap bekijken terwijl je over het water en tussen de bomen peddelt.

BEZOEK AAN DE PLAATSELIJKE GEMEENSCHAP

Kanotocht over de Rio Negro en een bezoek aan een lokale caboclo-gemeenschap. Leer hun levensstijl, tradities, landbouw en sociale organisatie kennen.

NACHTS BEZICHTIGEN IN DE ANAVILHANAS ARCHIPELGROEP

Geniet van het unieke gevoel van het nachtleven in het bos, verlicht door de sterren, terwijl je de igapós verkent om vogels, luiaards, slangen en alligators te spotten die verborgen zitten in de geluiden van de duisternis.

VERKENNINGSTOER OP DE ARCHIPELGROEP

Regionale schepen worden gebruikt om de talloze kanalen, meren en eilanden van deze prachtige archipel te verkennen - een van de grootste ter wereld.

WANDELEN IN DROOGBOSSEN

Onder leiding van ervaren lokale gidsen, verken je gebieden die niet door overstromingen worden getroffen - de vaste bossen of droogbossen. Tijdens de tour leer je over bomen, vruchten en wilde vruchten, overlevingsstrategieën en medicinale kruiden.

BEZOEK AAN ROZE RIVIERDOLFIJNEN EN DE HANDWERKBEURS IN NOVO AIRÃO

Bezoek een drijvend dek waar roze rivierdolfijnen dichtbij komen op zoek naar voedsel. Wandel vervolgens door het kunst- en ambachtscentrum waar ambachtslieden decoratieartikelen en speelgoed maken met hout, stro en zaden.

RECREATIEF PIRANHAVISSEN

Geniet van het geweldige landschap en vang wat vissen tijdens deze leuke activiteit die wordt gedaan in houten kano's langs de igarapés.

ZONSOPGANG CONTEMPLATIE

Bij het aanbreken van de dag wordt de gast meegenomen naar de eilanden om de vogels te zien vliegen en de schoonheid van alle kleuren te aanschouwen wanneer de zon opkomt in de Amazonehemel

 

 

Excursies inbegrepen

Activiteiten die inbegrepen zijn tijdens het arrangement van 3 nachten:

KANOËN DOOR DE IGAPÓS EN IGARAPÉS
Luister naar de geluiden van het bos en verken de rivieren. In kano's voor maximaal 2 personen kunt u genieten van het veranderende landschap terwijl u peddelt langs wateren en tussen bomen.

BEZOEK AAN DE LOKALE GEMEENSCHAP
Kano-excursie op de Rio Negro en een bezoek aan een lokale caboclo-gemeenschap. Leer over hun levensstijl, tradities, landbouw en sociale organisatie.

NACHTERLIJKE BEZICHTIGING VAN DE ANAVILHANAS-ARCHIPEL
Geniet van het unieke gevoel van het nachtleven in het bos, verlicht door de sterren, terwijl je de igapós verkent om vogels, luiaards, slangen en alligators te spotten die verborgen zitten in de geluiden van de duisternis.

VERKENNINGSTOCHT OP DE ARCHIPEL
Regionale schepen worden gebruikt om de talloze kanalen, meren en eilanden van deze prachtige archipel te verkennen - een van de grootste ter wereld.

WANDELEN IN DROOGBOSSEN
Onder leiding van ervaren lokale gidsen verken je gebieden die niet worden beïnvloed door overstromingen - de stevige bossen of droogbossen. Tijdens de tour leer je over bomen, fruit en wilde vruchten, overlevingsstrategieën en geneeskrachtige kruiden.

BEZOEK AAN DE ROZE RIVIERDOLFIJNEN EN DE HANDWERKBEURS IN NOVO AIRÃO
Bezoek een drijvend dek waar roze rivierdolfijnen dichtbij komen op zoek naar voedsel. Vervolgens slenter je door het kunst- en ambachtencentrum waar ambachtslieden decoratieartikelen en speelgoed maken met hout, stro en zaden.

RECREATIEF PIRANHAVISSEN
Geniet van het verbazingwekkende landschap en vang wat vis tijdens deze leuke activiteit die wordt uitgevoerd in houten kano's langs de igarapés.

ZONSOPGANG CONTEMPLATIE
Bij het aanbreken van de dag wordt de gast meegenomen naar de eilanden om de vogels te zien vliegen en de schoonheid van alle kleuren te aanschouwen wanneer de zon opkomt in de Amazonehemel.

*De exacte volgorde van de excursies wordt door de Anavilhanas Lodge bepaald en de planning wordt met u doorgenomen tijdens het inchecken.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.