Reiscode: 105

Amazon Tupana Lodge

Deze lodge ligt op 178 kilometer ten zuiden van Manaus, in het midden van de Tupana Biological Reserve, een zeer rijk gebied aan flora en fauna. De rustieke architectuur is ontworpen om de natuur te behouden en om zich aan te passen aan de omgeving.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 450,00 € p.p. 4 dagen
 • Top budget keuze Amazone
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Amazone beleving gegarandeerd
Roze rivierdolfijn Boto, Amazone Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Dag 1 - 07: 00h - Pick up bij uw hotel in Manaus & transfer naar de lodge. Om 11:30u aankomst op de Amazon Tupana Lodge. Welkomstdrankje en lunch. We vertrekken in gemotoriseerde kano's voor een verkenningstour van het gebied. Daarna terug naar de lodge. Na het diner vindt er weer een tour plaats in gemotoriseerde kano's, om te kijken en te luisteren naar het nachtleven inhet bos. Ook gaan we op zoek naar de illustere kaaimannen in het gebied.

Dag 2 - Ontbijt, en vervolgens vertrekken we voor een jungletocht onder leiding van onze gespecialiseerde gids, waar we de schoonheid en energie kunnen zien en voelen van het magische Amazone regenwoud. Daarna terug naar de lodge voor de lunch. Vervolgens is er een tour op gemotoriseerde kano's voor een 'visreis' om te leren over de grote verscheidenheid aan vissen en vooral over de beroemde piranha's. Daarna varen we terug naar de lodge, onderweg kunt u genieten van een spectaculaire zonsondergang. Diner en overnachting

Dag 3 - Een vroege zonsopgang trip in kleine roeikano's om de vogels en de legendarische roze dolfijnen te observeren. Daarna terug naar de lodge voor het ontbijt. Vervolgens vertrekken we in gemotoriseerde kano naar een inheemse familie, waar we zullen leren over hun cultuur en hun gewoonten. Terug naar de lodge voor de lunch, waarne we weer vertrekken voor een overnachting in de jungle. Tijdens de tocht naar de camping zullen we van alles leren over het overleven in de jungle, zoals het vinden van water & voedsel, vuur maken etc. De overnachting zal plaatsvinden in hangmatten met muskietennetten midden in de jungle.

Dag 4 - Een trekking en vervolgens terug naar de lodge voor het ontbijt. Vervolgens vertrekken we in roeikano's, net als de inheemse bevolking, om de natuur tussen Igapos (ondergelopen woud) en igarapés (kleine kreken) te bewonderen. Ten slotte terug naar de lodge voor de lunch. Om 1u s 'middags check out / vertrek naar Manaus met een aankomst rond 17:00 in de stad. Indien er een middagvlucht is, kunnen jullie ook al om 12u op de luchthaven worden afgezet.

Het tropische regenwoud en de ongekende biodiversiteit maken het Amazone gebied wereldberoemd. De omvang van het regenwoud is moeilijk te bevatten: Nederland past makkelijk 100x in deze groene oceaan. Met zijn internationaal vliegveld is Manaus de toegangspoort tot de Amazone.

Hotels en lodges rondom deze miljoenenstad bieden de toerist een perfecte manier om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud in zich op te nemen, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de roze rivierdolfijn 'boto', maak kennis met de lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna.

Brazilië Reis Specialist biedt in alle Braziliaanse regio's reisarrangementen aan. Deze zijn los te boeken of wij kunnen deze inpassen in een reis die wij op maat voor u maken. Het op maat laten maken van een voorstel is vrijblijvend, kosteloos en geeft u de mogelijkheid om een reis te beleven die helemaal is afgestemd op uw individuele reiswensen.

Toeristenklasse Hotels

Deze lodge ligt op 178 kilometer ten zuiden van Manaus, in het midden van de Tupana Biological Reserve, een zeer rijk gebied aan flora en fauna. De rustieke architectuur is ontworpen om de natuur te behouden en om zich aan te passen aan de omgeving.

De kleine lodge heeft 12 kamers in drie verschillende categorieën: standaard, superieur en bungalows. Alle kamers zijn uitgerust met ventilatoren en een eigen badkamer.

De lodge beschikt ook over een restaurant met lokale en internationale gerechten en uiteraard een bar.

Het verblijf is op basis van volpension met dagelijkse excursies, zoals kaaiman spotting tours, boswandelingen, piranha vissen, boottochten om de zonsopgang te bekijken, bezoeken aan de lokale gemeenschap, kano tochten en meer.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.