Reiscode: 107

Amazon Clipper Cruises

Twee speciaal ontworpen Amazone boten, de 'Amazon Clipper' en 'Amazon Clipper Premium' bieden Amazone cruises aan naar de 'Rio Negro' rivier en haar vele vertakkingen die diep het Amazone regenwoud binnendringen.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 921,00 € p.p. 4 dagen
 • Amazone Cruise
 • Unieke Amazone beleving
 • Keuze uit toeristenklasse of luxe schip
Amazone cruise katerre Anavilhanas
Roze rivierdolfijn Amazone Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;

   In het gewenste schip is een standaard cabine inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk. De mogelijkheden verschillen per schip. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Vervoer van het hotel of het vliegveld naar de haven in Manaus zijn niet inbegrepen

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen op dezelfde kamer, dan zakt de reissom iets. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

U wordt aan het begin van de middag opgehaald bij het hotel in Manaus en naar de pier gebracht bij Hotel Tropical Manaus. Indien u al verblijft in hotel Tropical Manaus, dan is deze transfer niet nodig. Om 14u gaat u aan boord van het schip 'Amazon Clipper' en vertrekt u naar de Amazone rivier, onderweg genietend van een welkomstdrankje en de uitleg van de bemanning over de route die gevaren wordt en de faciliteiten aan boord.  

Na een kleine snack staat er een lezing op het programma over de Amazone, waarbij u een goed beeld krijgt over de ecologie van het Amazone regenwoud. Voor het diner is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke Braziliaanse caipirinha cocktail. Na het diner staat er de eerste avondexcursie op het programma. 

Met sterke zoeklampen worden de oevers afgespeurd naar kaaimannen, nacht haviken, slangen, kikkers, luiaarden en andere dieren die zich verbergen in de  rivieroevers.  

 • Keuze uit Traditionele Clipper of Premium Clipper Schip tijdens de Amazone Cruise, volpension

In de vroege ochtend gaat u aan boord van kleine kano's om de zijriviertjes te verkennen. U ontmoet talloze fruitetende vogelsoorten zoals papegaaien en de Toekan. Na het ontbijt staat er een jungle wandeling op het programma om het oerwoud te ontdekken. Bij terugkomst kunt u voor de lunch nog even heerlijk ontspannen en zwemmen in de rivier. 

De vaarroute heeft u inmiddels naar de Anavilhanas Archipel gebracht, een waar labyrint van waterwegen. Na de lunch gaat jullie dit prachtige natuurgebied met de kano ontdekken.  

Vanochtend staat er Piranha vissen op het programma. Met een houten hengel en vlees als aas gaat u deze roofvissen proberen te vangen. Sla met de hengel tegen het wateroppervlak, want dat trekt de vissen aan. 

Na het ontbijt staat er een excursie op het programma om de lokale Caboclo bevolking te ontmoeten. Dit zijn de afstammelingen van de indianen. Geniet van de vele tropische fruitsoorten die zij er aanbieden, zoals Cupuaçu en Tapereba en ontdek de bijzondere palmbomen, zoals de Açai , Tucumã en Pupuma palmboom.

Er wordt uitgelegd hoe de Caboclo's Manioc meel op authentieke wijze maken van de Manioc wortel. Dit is een zeer arbeidsintensief proces. De Brazilianen gebruiken het meel voor talloze soorten bereidingen en is een belangrijk ingrediënt in de Braziliaanse keuken. Ook wordt er stilgestaan bij de leefomstandigheden van de lokale bevolking en hoe de kinderen worden opgevoed en naar school gaan. 

Na de lunch komt u aan bij een prachtig wit zandstrand midden in de Amazone en kan er heerlijk gezwommen gaan worden in de rivier. Geen paniek, de piranha's zullen u niet bijten. De gevaarlijkere rode piranha komt hier namelijk niet voor. Hierna gaan we weer met de kleine kano's op pad om de Amazone wildlife te bewonderen. 

In de vroege morgen staat er nog een verkenning op het programma van het Janauary natuurgebied op het programma. Dit gebied is perfect om de Amazone wildlife te spotten en om de 'Victoria Regia' waterlelies te zien. Tijdens het ontbijt vaart u terug naar Manaus, met onderweg de beroemde 'meeting of the waters', waar u overheen vaart. Omstreeks 11.30 arriveert u weer in de pier van hotel Tropical Manaus. Einde arrangement. 

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Twee speciaal ontworpen Amazone boten, de 'Amazon Clipper' en 'Amazon Clipper Premium' bieden Amazone cruises aan naar de 'Rio Negro' rivier en haar vele vertakkingen die diep het Amazone regenwoud binnendringen.

De 'Amazon Clipper' is een typische in lokale stijl gebouwde rivierboot met 8 cabines, allemaal met eigen badkamer en airconditioning. De 'Amazon Clipper Premium' is een meer moderne boot met 16 cabines en biedt net wat meer comfort, waaronder een jacuzzi en een panoramadek.

Tijdens de meerdaagse cruises zijn er onder andere excursies te beleven per gemotoriseerde kano naar de gevarieerde ecosystemen, lokale dorpen van Amazone bewoners, rivier eilanden en stranden midden in de jungle.

Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn wekelijks 3 cruises te boeken.

- Er is een cruise van 3 dagen / 2 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

- Er is een cruise van 4 dagen / 3 nachten (wekelijks vertrek op de woensdag)

- Er is een cruise van 6 dagen / 5 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

Engelse beschrijving:

Amazon Clipper Cruises operate trips on the Amazon and Rio Negro river systems on two specially designed boats: the Amazon Clipper, and the Amazon Clipper Premium. The Amazon Clipper offers a traditional experience with all basic facilities catered for: it has 8 twin cabins with bunk berths, all with private bathrooms and air conditioning. The Amazon Clipper Premium offers a more luxurious experience, with 16 spacious twin or double cabins and a leisure deck complete with Jacuzzi. Both boats have restaurant facilities and a 360° panoramic view of the rivers and their surroundings.These cruises are ideal for nature lovers: there are various canoe excursions to explore the wildlife unique to the Amazon by day and by night as well as opportunities for bird watching and even piranha fishing. The company is one of the founders of the charity Friends of the Amazon, which preserves millions of hectares of Rainforest and helps more than 10,000 children from local communities, showing a strong commitment to the preservation of the unique environment it operates in. As well as this, the clippers have waste bins onboard to prevent rubbish from being thrown into the rivers; all cans, plastics and other recyclable materials are recycled, and recycled oil is used to power the ships' engines.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.