Reiscode: 179

6-daagse Mamori Amazone Survival Avontuur

het survival arrangement is speciaal samengesteld voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. U gaat samen met een Engelssprekende gids en een lokale gids op avontuur in een prachtig afgelegen gebied van de Amazone, namelijk de Mamori regio. Hier verkennen jullie de enorme meren, riviertjes en ondergelopen oerwoud. Dit maakt de verkenning van deze regio perfect om met de kano te ondernemen. Omdat u in diep de jungle in gaat, zult u goed de Amazone dieren kunnen ontmoeten en fotograferen. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 
 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.
   
 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 
    
 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:
   
  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 925,00 € p.p. 6 dagen
 • Survival avontuur Amazone
 • Uniek jungle arrangement in de Amazone
Survival instructies Amazone
Slapen in de hangmat in de Amazone
Amazone survival highlights
 • Reissom is gebaseerd op basis van deelname van minimaal 2 personen. 
   
 • Inbegrepen:
   
  • Accommodatie;
   De eerste en de laatste nacht overnacht u in de Amazon Turtle Lodge. U overnacht verder in de jungle en bouwt samen met de gidsen uw eigen onderkomen, gebruik makende van natuurlijk materiaal die jullie onderweg tegenkomen. 
    
  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen. Uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel, maar voor uw veiligheid wordt er ook eten meegenomen, zoals vis, kip, vlees, groente en fruit. 
    
  • Vervoer; 
   Retour transfers van Manaus naar de Lodge zijn inbegrepen
    
  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 
    
  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 
    
  • Zekerheden;
   Brazilië Reis Specialist is lid van VZR Garant, VvKR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. VZR Garant, beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een VZR Garant,-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door VZR Garant, conform de garantieregeling VZR Garant, https://vzr-garant.nl/reizigers.

    
 • Niet inbegrepen: 
   
  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.
    
  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 
    
  • Boekingskosten á € 25,- per dossier
    
  • VZR Garant Bijdrage á € 7,50 per persoon
    
 • Reissom:
   
  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 
    
  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

DAG 1

08:00 uur Pick up bij Hotel ***

Transfer naar de rivier bij de Ceasa haven, met vervolgens een bezoek aan de lokale markt op de haven, en aansluitend een bootovertocht waarbij u onderweg  de 'Meeting of the Waters' passeert. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Na aankomst in Careiro is er een leuke rit van 50 minuten op de snelweg BR-319, waar we onderweg een stop maken langs de weg om de enorme waterlelies te zien. We komen daarna aan bij de rivier 'Mamori', gevolgd door een boottocht van 40 minuten naar de Amazon Turtle Lodge.

Na de lunch staat er een boottocht op het programma om de omgeving goed te leren kennen. Tijdens de excursie ervaart u de bijzondere en zeer diverse omgeving. Onderweg is er de mogelijkheid om een groot aantal diersoorten te spotten, zoals apen, luiaarden, reptielen en een enorme diversiteit aan vogels. 

Geniet vanavond van een heerlijk buffet diner in de Amazon Turtle Lodge. 

 • Overnachting in Amazon Turtle Lodge, volpension

Vandaag staat u vroeg op en start het echte avontuur. Met de kano gaan we op weg naar het 'Tracajé' meer, waar we de jungle in gaan. Hier zetten we het eerste kamp op, gemaakt van hout en stro van de 'babaçu boom. Het kamp bevindt zich aan de oevers van de rivier, zodat we snel toegang hebben tot de rivier, aangezien het alleen mogelijk is om via het water de omgeving te ontdekken, vanwege de dichtbeboste jungle. We lunchen vandaag heerlijke verse vis, geroosterd met een zelf gemaakt kampvuur aan de oever van de rivier. 

Na de lunch gaan we de omgeving verkennen met de kano en gaan we vissen. Na het diner gaan we de jungle in de nacht ervaren en luisteren naar de geluiden van het regenwoud. We keren terug in het kamp.

 • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Om 05.30 staan we vandaag op om het regenwoud tot leven zien komen. Dit is een fantastische beleving. Na het ontbijt staat er een jungle trekking op het programma, waarbij de gids u van alles leert over survival in de jungle en de bijzondere flora en fauna van de Amazone. Na de lunch gaan we weer op pad om te vissen, zodat wat vangen voor het diner. In de avond gaan we de jungle in de dieren te ontdekken die 's nachts actief zijn. 

 • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Na het ontbijt staat er een trekking op het programma om de dieren te observeren die overdag actief zijn en om foto's te maken van de flora en fauna. Hierna gaan we terug naar het kamp en is er na de lunch de mogelijkheid om heerlijk te zwemmen in de rivier en de rest van de dag te ontspannen en in de avond te luisteren naar de mooie indianenverhalen van de gids bij het kampvuur. 

 • Overnachting in het kamp in een hangmat bedekt met muskietennet

Na het ontbijt staat er een kano excursie op het programma, waarbij u zelf gaat peddelen door de smalle zijriviertjes dwars door het ondergelopen bos. Tijdens de kanotocht is de kans groot dat we onderweg de roze rivierdolfijn tegenkomen 'Boto', apen, reptielen slangen, kaaimannen en met wat geluk een luiaard. In de middag gaan we terug naar de Amazon Turtle lodge. Hier kunt u genieten van een heerlijk buffet diner. Na dagenlang in de jungle te hebben overnacht slaapt u vanavond in een welverdiende schone kamer met een goede douche. 

 • Overnachting in de Amazon Turtle Lodge, volpension

 

Vandaag eindigt deze fantastische beleving in de Amazone jungle. Er is een transfer terug naar Manaus, waar u wordt afgezet bij het hotel of de luchthaven, afhankelijk van uw vervolgreis. Einde arrangement. 

Het Amazonegebied, met zijn weelderige tropische regenwoud en ongeëvenaarde biodiversiteit, is wereldwijd bekend. De omvang van het regenwoud is haast onvoorstelbaar: het is zo groot dat Nederland er gemakkelijk 100 keer in past. Als toegangspoort tot de Amazone is de stad Manaus, met zijn internationale luchthaven, de ideale uitvalsbasis voor avontuurlijke reizigers.

In de omgeving van deze bruisende metropool bieden hotels en lodges toeristen de perfecte gelegenheid om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud te ervaren. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de betoverende roze rivierdolfijnen, bekend als 'boto', maak kennis met de gastvrije lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna die dit gebied te bieden heeft.

Brazilië Reis Specialist biedt reisarrangementen aan in alle regio's van Brazilië. U kunt deze arrangementen los boeken, of wij kunnen ze integreren in een reis die volledig op maat voor u wordt samengesteld. Het laten maken van een op maat gemaakt voorstel is geheel vrijblijvend en kosteloos. Het stelt u in staat om een reis te beleven die volledig is afgestemd op uw individuele reiswensen, zodat u het maximale uit uw Amazone-avontuur kunt halen.

Toeristenklasse Hotels

Volpension Maaltijd type
5Aantal nachten

Dit arrangement is geschikt voor de avontuurlijk ingestelde reiziger. De overnachtingen zijn deels in de lodge 1e en laatste nacht en voor de rest in het junglekamp. Samen met de gidsen zet u deze op, gebruik makende van twijgen, takken en een soort stro van de Babaçu boom. 

U gaat op pad met een ervaren Engelssprekende gids en een lokale gids die beiden de omgeving zeer goed kennen. Voor een gegarandeerd veilig arrangement wordt er voedsel meegenomen (vis, kip rundvlees, groenten en fruit) tijdens de survival dagen door de gidsen.  Maar uiteraard gaat u ook zelf op zoek naar voedsel en vissen om zelfvoorzienend te zijn. 

De activiteiten tijdens de survival dagen worden beleefd in 3 verschillende ecosystemen / meren, namelijk de Tracajé, Juma en het Piranha meer. De 3 ecosystemen bestaan uit ondergelopen woud, hoger gelegen droge jungle en kleine zijriviertjes die perfect zijn om te peddelen met de kano. Op deze wijze komt u dichter bij de dieren en is het makkelijker om ze te spotten en te fotograferen. 

Volpension Maaltijd type

Kom de Amazone beleven samen met de zeer ervaren natuurgidsen van de Amazon Turtle Lodge, in een prachtig ongerepte jungle omgeving. Bent u op zoek een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding, dan bent u bij de Amazon Turtle lodge aan het juiste adres. 

De excursies van de Amazon Turtle Lodge zijn echt een hoogtepunt van uw reis, omdat ze u in contact brengen met het zeer diverse oerwoud in de omgeving van de lodge.

Wij bieden er arrangementen aan van meerdere nachten, allen op basis van volpension en met dagelijkse excursies inbegrepen. Alle kamers hebben een privé badkamer met warm water en airconditioning. 

Locatie:

De Amazon Turtle lodge ligt langs een meer, 70 km ten zuiden van Manaus, ver weg van andere lodges en in een ongerepte omgeving.

Bereikbaarheid:

De transfer naar de lodge duurt 3½ tot 4 uur. De transfer begint van hotel of luchthaven naar de haven in Manaus, gevolgd door een boottocht over de Amazonerivier naar Porto Careiro, waarbij onderweg de 'Ontmoeting der Wateren' wordt overgestoken. Vanaf hier gaat de transfer verder over land naar de opstapplaats voor een schilderachtige tocht per motorboot over de Mamori rivier naar de lodge.  

Grootte en structuur van de lodge:

Qua capaciteit is de Turtle lodge een middelgrote lodge, met 21 houten en stenen bungalows die verschillende gradaties van comfort bieden. De lodge is echter gebouwd op een hoger gelegen terrein en is verspreid over een groot gebied, zodat er veel ruimte is om rond en in de lodge te wandelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en de superieure klasse bungalows zijn wat moderner en ruimer van opzet. Het restaurant kijkt uit over een weelderige, centrale tuin, die leidt naar een open lounge en een hangmat. 

Unieke kenmerken:

Wat de Turtle lodge onderscheidt van de meeste andere lodges is dat het ook een reeks gespecialiseerde pakketten aanbiedt, zoals survival pakketten met kamperen (in hangmatten) in de Amazone jungle. Wil je een nachtje survival toevoegen en overnachten in de jungle? Informeer bij ons naar de meerkosten.

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.