Reiscode: 176

4-daagse Amazone Cruise 'Cruzador'

Beleef de Amazone op een typisch Amazone schip. De cruise vaart over de rivier 'Rio Negro' rivier en haar vele vertakkingen die diep het Amazone regenwoud binnendringen richting de Anavilhanas archipel tijdens deze 4-daagse Cruise expeditie.

Er zijn maandelijkse vaste vertrekdata, namelijk van de 5e t/m de 8e, van de 15 t/m de 18e en van de 25e t/m de 28e. Er zijn maar 5 cabines aan boord, dus boek ruim van tevoren om uw plekje aan boord te garanderen. Deze cruise wordt aangeboden met de Amazone Schepen 'Camiiba' en 'Cruzador'

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze bouwsteen en wenst u deze los te boeken of op te nemen in een rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld bouwsteen en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of het combineren met een andere bestemming in Brazilië? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap en gewenste kamer indeling. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt.
vanaf 957,00 € p.p. 4 dagen
 • Amazone Cruise
 • Maandelijkse vaste vertrekdata
 • Beste prijs-kwaliteit verhouding
Amazone cruise katerre Anavilhanas
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Tijdens de Amazone cruise is een standaard cabine inbegrepen.  

  • Maaltijden; 
   Het arrangement is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen

  • Excursies; 
   Dagelijks staan er excursies op het programma onder begeleiding van ervaren Engelssprekende natuurgidsen, inbegrepen in het arrangement. Andere talen zijn op aanvraag. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld arrangementen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij aan te vliegen op Manaus, vanwaar het arrangement begint.

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Vervoer van het hotel of het vliegveld naar de haven in Manaus zijn niet inbegrepen

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, of er gelden hoogseizoen prijzen, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen op dezelfde kamer, dan zakt de reissom iets. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten.

In de ochtend wordt u om 08.30 opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van het schip en deze fantastische cruise begint. De cruise wordt begeleid door ervaren Engelssprekende gidsen en u beleeft de Amazone samen met andere gasten aan boord. Uiteraard overnacht u in privé cabines met airco en eigen badkamer. 

De vaarroute begint in Manaus, waarbij u kunt genieten van een panoramisch uitzicht over enkele kenmerkende plekken van de stad, zoals de markt, de grote haven met ontzettend veel regionale boten die gebruikt worden voor transport over de Amazone rivier. Een bijzonder aanzicht vormen de huisjes die op houten pijlers zijn gebouwd. 

We verlaten de stad en komen langs de beroemde 'meeting of the waters'. In het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Met een beetje geluk kunnen we hier al de roze rivierdolfijn 'boto' spotten. 

Hierna bezoeken we een drijvend dorp (Catalan), waar ongeveer 30 lokale families leven. Dit is een hele interessante plek, waarbij u zich een beeld vormt over de levenswijze van de lokale inwoners die op deze woonboten leven midden in de rivier. 

Aansluitend meren we aan bij het Janauary meer, waar we over houten looppaden door de jungle gaan wandelen om de beroemde 'Victoria Regia waterlelies' te bewonderen. 

** Lunch aan boord.

In de middag varen we verder over de rivier 'Rio Negro', met onderweg een stop om een inheemse gemeenschap te ontmoeten en een inheems indianen ritueel mee te maken. De gemeenschap laat de eeuwenoude gebruiken zien aan de toeristen, waarbij u een mooie beleving ervaart van deze bijzondere cultuur. 

** Diner en overnachting aan boord

06:00 - Vertrek naar het Acajatuba meer

08:00 - Er is een Jungle trekking vandaag met een lokale gids van de Acajatuba gemeenschap die de regio zeer goed kent. Onderweg leert u van alles over de bijzondere flora en fauna van de regio, waaronder het gebruik van medicinale planten. 

Na de wandeling wordt er een heerlijke lunch geserveerd aan boord. Na de lunch is er tijd om te ontspannen en om te zwemmen in de rivier. Een heerlijke siesta is uiteraard ook een heel goed idee!!

In de namiddag gaan we piranha vissen en genieten van de zonsondergang. 

Diner en overnachting aan boord. 

05:30 In de vroege ochtend staat er een zonsopgang tour op het programma, waarbij u de Amazone tot leven zien komen en fantastische vogels kunt spotten. 

*** Ontbijt aan boord. 

Hierna varen we naar een hele bijzondere plek, waar we de roze rivierdolfijn kunnen ontmoeten. Wees niet bang, want deze vriendelijke reus is niet agressief. Dit is ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de cruise. 

*** Lunch aan boord om 12: 00- In de middag gaan we kano tochten maken in de zijriviertjes van de regio. 

*** Het diner is vanavond op een speciaal strandje, waar we een heerlijk barbeque diner organiseren met uiteraard een heerlijke caipirinha om de laatste avond in stijl af te sluiten.Dinner on the beach accompanied with a "Barbecue + Caipirinha" to celebrate the last night in a very special style.

Overnachting aan boord. 

Na het ontbijt is er nog een excursie om flora en fauna van de Amazone te beleven en wie weet ziet u de rivierdolfijn weer. 

***Lunch

Na de lunch bezoekt u een Indiaanse stam en aansluitend varen we terug naar Manaus, waar we omstreeks 17u aankomen. Aansluitend is de transfer naar de luchthaven of het hotel, afhankelijk van uw doorreis. 

Het tropische regenwoud en de ongekende biodiversiteit maken het Amazone gebied wereldberoemd. De omvang van het regenwoud is moeilijk te bevatten: Nederland past makkelijk 100x in deze groene oceaan. Met zijn internationaal vliegveld is Manaus de toegangspoort tot de Amazone.

Hotels en lodges rondom deze miljoenenstad bieden de toerist een perfecte manier om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud in zich op te nemen, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de roze rivierdolfijn 'boto', maak kennis met de lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna.

Brazilië Reis Specialist biedt in alle Braziliaanse regio's reisarrangementen aan. Deze zijn los te boeken of wij kunnen deze inpassen in een reis die wij op maat voor u maken. Het op maat laten maken van een voorstel is vrijblijvend, kosteloos en geeft u de mogelijkheid om een reis te beleven die helemaal is afgestemd op uw individuele reiswensen.

Toeristenklasse Hotels

Ontdek de Amazone met regionale Amazone Clipper boten, zoals de 'Cruzador', Camiiba en Francis & Anne, voor een onvergetelijke belevenis. De Cruzador Clipper heeft 5 cabines met airco en iedere cabine heeft een 2-persoonsbed en een stapelbed met eigen badkamer. De maaltijden worden in de gezamenlijke dinerzaal geserveerd. De Camiiba Clipper is wat kleiner dan de Cruzador Clipper. Afhankelijk van het aantal passagiers dat de cruise boekt, wordt de cruise uitgevoerd met één van de boten. 

Vanuit de Amazone Clipper onderneemt u excursies in de jungle, samen met de ervaren Engelssprekende gidsen. Aan boord staat de ervaren crew tot uw beschikking ten alle tijden. 

 

Excursies inbegrepen

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.