Reiscode: 014

20-daagse rondreis 'Cultura do Brasil'

Tijdens deze rondreis staan de Braziliaanse bestemming op het programma met de nadruk op cultuurbeleving. Denk hierbij aan de historische goudsteden als Ouro Preto, Tiradentes en Paraty. Uiteraard kan Rio niet ontbreken tijdens de rondreis. Verder is de hoofdstad Brasilia inbegrepen met de kenmerkende moderne architectuur en tevens zijn de historische steden Olinda en Salvador opgenomen in de rondreis. 

Kom naar Brazilië en beleef de Braziliaanse cultuur. 

 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.
vanaf 1.859,00 € p.p. 20 dagen
 • 3-weekse culturele rondreis Brazilië
 • Bewonder de Braziliaanse historische goudsteden
 • Moderne architectuur in Brasilia
 • Ontdek Olinda, waar Nederland 80 jaar de scepter heeft gezwaaid
 • Beleef bruisend Salvador
kerk ouro preto brazilie
kerk zonsondergang Brazilie
koetstocht tiradentes Brazilie
straatje Tiradentes Brazilie
Roda de Samba, Rio de Janeiro
Voetballen op het strand in Rio
uitzicht over Rio vanuit Favela
strand Ipanema Rio de Janeiro Brazilie
historisch centrum Paraty Brazilie
waterval jeep tour Paraty Brazilie
waterval jeep excursie Parati Brazilie
Jeep tour Paraty Brazilie
moderne kathedraal Brasilia Brazilia
Panorama congres Brasilia Brazilie
Koloniale kerk Olinda Brazilie
Olinda Koloniale architectuur in Brazilie
Panoramisch uitzicht Olinda Brazilie
buitenlunch Salvador Brazilie
gastvrije vrouw Salvador Bahia Brazilie
Bonfim kerk Salvador Bahia Brazilie
Lacerda lift Salvador Bahia Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij een internationale vlucht te boeken bij TAP of KLM. Het voordeel van TAP is dat het via Lissabon zowel naar Belo Horizonte als Salvador vliegt. Indien u ruim van tevoren boekt, zijn vluchten heen naar Belo Horizonte en terug vanuit Salvador al beschikbaar voor zo'n 650 á 800 euro per persoon in het laagseizoen. In de Nederlandse zomer en rond de feestdagen zijn de vluchten wat duurder. 

   Voor deze rondreis dienen wij op de volgende trajecten een binnenlandse vlucht te boeken:
   RIo de Janeiro - Brasilia - Recife - Salvador. Deze binnenlandse vluchten kosten tussen de 350 en 450 euro per persoon, indien ruim van tevoren geboekt. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Na aankomst in Belo Horizonte wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht in Belo Horizonte. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Belo Horizonte

Vandaag start de selfdrive en gaat u de antieke goudroute ontdekken, bekend als de 'estrada real'. 

 

Route: Belo Horizonte - Rio de Janeiro, of vice-versa

Het traject tussen Belo Horizonte en Rio de Janeiro vormt de Estrada Real. Dit gedeelte van de auto rondreis voert u  langs unieke dorpen en steden die nog de authentieke sfeer uitstralen van lang vervlogen koloniale tijden.

Een zorgvuldig samengesteld reispakket ontvangt u bij aankomst in Belo Horizonte. Het pakket is speciaal ontwikkeld om u langs de mooiste plekken langs de route te voeren en bestaat uit kaarten, tips, beschrijvingen van de bestemmingen die u onderweg tegenkomt en een gedetailleerde routebeschrijving.

Het op eigen gelegenheid reizen in dit gedeelte van Brazilië is prima te doen. De rijafstanden zijn kort en de trajecten worden overdag gereden. Bovendien kan onze vertegenwoordiging ter plaatse het reisgezelschap ten alle tijden behulpzaam zijn met tips, vragen en ondersteuning.

Bij het autoverhuurbedrijf 'Localiza' in Belo Horizonte wordt de huurauto opgeleverd. Hier begint de autorondreis langs deze bijzondere route. De eerste bestemming op de route is de stad Ouro Preto, waar u de komende 2 dagen de tijd heeft om Ouro Preto op eigen gelegenheid te verkennen. Ter plaatse of van te voren bij ons, zijn excursies te reserveren.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Ouro Preto

Vrije dag om Ouro Preto en omgeving te verkennen. Een bezoek aan het nabij gelegen plaatsje Mariana is ook zeker een bezoek waard. Dit plaatsje was de eerste hoofdstad van de staat Minas Gerais en de grootste goudproducent van Brazilië in de 18e eeuw.

Vandaag gaat de self-drive verder naar het volgende plaatsje 'Tiradentes' op de 'Estrada Real'. In de middag kunt u dit gezellig dorpje op eigen gelegenheid verkennen. Tip; Verken het dorp met een van de vele koetstochtjes die er worden aangeboden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Tiradentes

Vandaag is er de gelegenheid om Tiradentes en omgeving verder te verkennen. Overnachting in geselecteerd hotel. Neem vandaag bijvoorbeeld het stoomtreintje 'Maria Fumaça' die van Tiradentes naar het nabij gelegen plaatsje Sao Joao del Rei gaat. De tocht op zich is al een hele leuke beleving.

Vandaag staat er een wat langer traject op het programma, namelijk van Tiradentes naar Rio de Janeiro. Na aankomst in Rio de Janeiro levert u de huurauto in op de luchthaven van Rio de Janeiro. Aansluitend neemt u een taxi naar uw accommodatie. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Rio

Vandaag staat de excursie op het programma, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur) naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. Deze excursie is met een Engelstalige gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Indien u deze excursie op privé basis wenst te boeken, dan geldt er een toeslag. 

Vandaag staat er een bijzondere Favela tour op het programma. Deze wandel excursie begint om 09u in de ochtend en duurt een aantal uur. U komt in contact met de lokale bevolking van Rio de Janeiro uit de achterstandsbuurten, ook wel bekend als de 'Favela's'. 

Voor deze Favela tour wordt u opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel (strandwijken Zona Sul zoals Copacabana en Ipanema) en is er een transfer naar het hotel in Paraty, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer tegen meerkosten beschikbaar).

Na aankomst staat er een wandelexcursie door Paraty op het programma, onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Paraty heeft een indrukwekkende geschiedenis en heeft een grote invloed gehad op de ontwikkeling van Brazilië.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Paraty

Vandaag staat er een jeep excursie het programma (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen en worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. U wordt in de ochtend opgehaald bij het hotel en na afloop weer afgezet in Paraty. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Vandaag staat er een relaxte bootexcursie op het programma. In de ochtend loopt u naar het haventje van Paraty. Dit is een korte wandeling en hier is het verzamelpunt voor de schooner boottocht, in gezelschap van andere toeristen, naar een groep prachtige eilandjes voor de kust. De excursie duurt ongeveer een halve dag en is heel ontspannen. De excursie eindigt weer bij het haventje, waarna u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden.

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer naar de luchthaven Rio de Janeiro gebracht, in gezelschap van andere toeristen (prive transfer beschikbaar tegen meerkosten). Rio de Janeiro ligt op circa 5 uur rijden van Paraty, afhankelijk van de drukte.

Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Brasilia. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Brasilia

Vandaag staat er een excursie op het programma langs de hoogtepunten van Brasilia en deze wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen, maar is ook beschikbaar op privé basis. Hiervoor geldt een toeslag. U wordt voor de excursie opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

Vandaag komt er een einde aan het verblijf in Brasilia en gaat u naar de volgende bestemming, namelijk Recife en Olinda. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de vlucht naar Recife. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel in Olinda gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Olinda. In beide klasses boeken wij Pousada do Amparo. Bij keuze van de superieure klasse, selecteren wij de deluxe kamer.

Vandaag staat er een 4 uur durende excursie op het programma onder begeleiding van een ervaren Engelssprekende gids. De exursie voert u langs de hoogtepunten van Recife en Olinda. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed.

Vandaag is een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. Optionele tours zijn vooraf te boeken. 

Vandaag komt er een einde aan het verblijf in Olinda en gaat u naar de volgende bestemming, namelijk de bruisende stad Salvador. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de vlucht naar Salvador. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel in Salvador gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Salvador

Vandaag staat er een excursie op het poogramma onder begeleiding van een Engelssprekende gids, waarmee het historische centrum 'Pelourinho' verkend gaat worden. 

De excursie begint met een wandeling door 'Pelourinho' langs pittoreske kleurvolle koloniale huizen en kerken. Omdat Pelourinho op een hooggelegen deel van de stad ligt, zijn hier prachtige uitzichten over de omliggende stad en de haven. De tour gaat verder naar andere traditionele wijken zoals Vitoria en Campo Grande, het start-en eindpunt van het jaarlijkse carnaval. Onderweg bezoekt u nog het park en de fontein van 'Piedade'.

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Vrije dag in Salvador. Tijdens uw verblijf in Salvador kunt u de stad en omgeving verkennen. Er zijn diverse optionele excursies die u van tevoren bij ons kunt boeken.

Vandaag eindigt het verblijf in Salvador. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Salvador gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Belo Horizonte is de op twee na grootste stad van Brazilië en een zeer belangrijk industrieel gebied voor het land. Het is de hoofdstad van de staat 'Minas Gerais': de schatkist van Brazilië die tussen zijn bergen en watervallen een schijnbaar onuitputtelijke voorraad aan edelstenen en metalen verbergt.

Belo Horizonte biedt toegang tot de belangrijkste trekpleisters van deze regio, zoals de goudroute: een kronkelende weg die, in koloniale tijden, langs historische dorpjes in barok stijl de rijkdommen van de staat vervoerde naar Paraty en Rio de Janeiro aan de kust .

Een aantal musea in Belo Horizonte zijn zeker een bezoek waard als je meer wilt weten over de ontstaansgeschiedenis van de regio, zoals het mineralogie museum en de Abílio Barreto Historisch museum met zijn intrigerende foto collectie over de ontwikkeling van de stad.

De lokale bevolking in Belo Horizonte staat bekend om haar liefde voor bars. Met name in de buurt 'Savassi' kan je in talloze bars genieten van een drankje en een hapje met de locals. Ze zeggen wel dat Belo Horizonte de meeste bars per hoofd van de bevolking heeft. Het plaatselijke eten is in heel Brazilië beroemd. Enkele tips om het traditionele eten uit de regio te proeven zijn de restaurants Dona Lucinha II en Restaurante Xapuri.

Rio de Janeiro wordt ook wel 'a cidade Maravilhosa' genoemd, ofwel de schitterende stad. En zonder twijfel moet Rio worden opgenomen in het rijtje mooiste steden ter wereld. De stad is een adembenemende combinatie van weelderig groene bergen, zandstranden en het immense blauw van de Atlantische Oceaan.

Wereldberoemde toeristische trekpleisters als de 'Pão de Açúcar' (suikerbroodberg), de Corcovado met het iconische Christusbeeld en uiteraard de stranden van Copacabana en Ipanema dragen verder bij aan de schoonheid van de stad.

Rio ademt energie en ritme en de lokale bevolking, de 'cariocas', staan bekend om hun aanstekelijke vrolijkheid. Niemand kan beter een feestje bouwen! Proef het zelf in de uitgaanswijk 'lapa' met z'n vele dansgelegenheden en gezellige bars. UIteraard zijn de beroemde trappen van Santa Teresa hier te bewonderen.

Op zondag is de boulevard in Rio vrijwel autovrij. Geweldig dus om dan over de kilometerslange boulevard te fietsen, skaten of te wandelen. Één van de mooiste, maar minder bekende uitzichten van Rio is de 'Vista Chinesa'. Vanuit een regenwoud midden in de stad, de 'Floresta da Tijuca', kijk je uit over deze onvergelijkbare metropool.Waar anders kun je het beroemdste carnavalsfeest ter wereld meemaken, relaxen op de geweldige stranden, uitgaan tot in de vroege uurtjes of gewoon genieten van de spectaculaire uitzichten. Rio vormt het perfecte startpunt voor iedere rondreis door Brazilië. Mocht je niet teveel willen vliegen dan zijn er in de directe omgeving ook diverse plaatsen te bezoeken zoals het prachtige schiereiland Buzios, het historische kustplaatsje Paraty of het weelderig tropisch eiland van Ilha Grande.

Voordat Rio überhaupt nog belangrijk was, was Paraty één van de rijkste steden van Brazilië. Door de opkomst van Rio de Janeiro keerde het economische tij echter, waardoor de modernisering nooit echt op gang kwam. Daardoor is de authentieke koloniale architectuur behouden gebleven. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Een tour door Paraty is dan ook een reis door de geschiedenis van Brazilië.

Het historische dorpje Paraty ligt aan de kust op zo'n drie uur rijden van Rio de Janeiro en ligt midden op de route tussen Rio de Janeiro en São Paulo aan de 'Costa Verde', de groene kust. We bieden een prachtige self drive aan van Rio naar São Paulo, waarbij je Paraty aandoet. Uiteraard kunnen er ook transfers worden geregeld vanuit Rio. Vaak wordt Paraty gecombineerd met een bezoek aan Ilha Grande.

Paraty heeft een ruim aanbod aan bars, restaurants en er zijn tal van excursiemogelijkheden, zoals Schooner boottochten of met de kajak langs de vele mooie eilandjes voor de kust.

De actieve reiziger kan ook mooie wandel-, fiets-,  paardrij tochten, en jeep tours beleven door het met watervallen doorspekte Atlantische regenwoud. 

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië en nog maar een jonge stad. In 1956 werd het ontworpen op een tekentafel en drie en een half jaar later werd de stad geïnaugureerd die symbool moet staan voor een modern Brazilië. De stad telt inmiddels ruim 2,5 miljoen inwoners, ligt in het geografische midden van het land en is de zetel van de Braziliaanse federale regering.

De architectuur van Brasilia is uniek, modern en doorspekt van symboliek. De wereldberoemde architect Oscar Niemeyer heeft een grote stempel op de stad gedrukt. Zijn stijl staat bekend om de grootste projecten en zuivere geometrische vormen. Niemeyer's Kathedraal en Nationaal Congres moet je in een bezoek aan Brasilia zeker gezien hebben.

Er zijn stadsexcursies te boeken om deze en andere trekpleisters te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids.Brasilia is ook een knooppunt in het Braziliaanse luchtverkeer. Dus als je aan het rondreizen bent in Brazilië, maak je hier vaak een tussenlanding. Dit is een goede gelegenheid om de stad te leren kennen. Een bezoek aan Brasilia is verder zeer goed te combineren met een reis aan het op zo'n 230 km afstand gelegen natuurpark Chapada dos Veadeiros, de warmwaterbronnen bij Caldas Novas of het historische dorpje en de watervallen van Pirenopolis. Verder zijn de rivieren in de naburige staat Goias zeer populair bij sportvissers.

Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan.

Olinda is befaamd om de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd.

Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed. Olinda is ook bekend vanwege het uitbundige carnaval. Hier kun je carnaval vieren op een geheel andere manier dan in Rio de Janeiro. In de historische binnenstad zijn diverse kleinschalige hotels / pousadas te vinden.

Recife is een grote stad met drie miljoen inwoners en is de hoofdstad van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Het staat bekend als het Venetië van Brazilië vanwege de vele bruggen en kanalen.

Nederlanders zijn van grote invloed geweest op deze regio omdat de West-Indische Compagnie hier in de 17de eeuw een handelspost had. Vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt hier gekoesterd.

Op slechts 7 kilometer van Recife ligt het historische Olinda. Deze koloniale stad is gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Het historisch centrum van Recife is recent gerestaureerd, heeft een groot cultureel aanbod en een levendig nachtleven.

De staat Pernambuco heeft fantastische stranden en in Recife zelf is er het 10 km lange strand Boa Viagem. Recife heeft een centrale ligging in het noordoosten van Brazilië en vormt een uitstekend startpunt voor een reis langs deze regio.

Salvador, in de staat Bahia, was de eerste hoofdstad van Brazilië en bevindt zich op een schiereiland dat een enorme baai overziet. Voor Brazilianen is de staat Bahia synoniem voor een relaxter levenstempo. Uitbundige kleuren, muziek en een mengelmoes van religies kenmerken deze staat.

Omdat Salvador in het verleden de voornaamste haven was voor de slavenhandel, heeft het tot op heden een voornamelijk Afro-Braziliaanse bevolking. De befaamde vecht/danskunst 'capoeira' is onder anderen door slaven ontwikkeld in Salvador.

Het historische centrum Pelourinho heeft een weelde aan barokke kerken en koloniale architectuur. Het is ook bekend vanwege het uitbundige nachtleven met talloze restaurants, bars en nachtclubs. Na Rio de Janeiro is het carnaval in Salvador het bekendst en hier wordt het feest totaal anders gevierd. In tegenstelling tot het carnaval in Rio, waar je meer een toeschouwer bent, ga je in Salvador echt mee in de optochten om te feesten.

Er is een ruime keuze aan hotels in diverse comfort klassen. Combineer een bezoek aan Salvador met het nabijgelegen Praia do Forte, Morro de São Paulo of het prachtige natuurgebied Chapada Diamantina.

Toeristenklasse Hotels

Dit hotel beschikt over 287 ruime en comfortabele kamers verdeeld over 25 verdiepingen, gelegen tegenover het stadspark in Belo Horizonte. Alle kamers hebben airconditioning, kabel-tv, minibar en een eigen badkamer. Er zijn twee restaurants met internationale keuken, een zwembad, sauna, massageruimte en een beauty center. Het restaurant en het zwembad op het dak bieden een prachtig uitzicht over de stad en het park. Ook heeft het hotel een 24-uurs roomservice en een was/stomerij service.

Op een uitzonderlijke lokatie naast de voornaamste historische monumenten van Ouro Preto, bevindt zich Grande Hotel de Ouro Preto met 37 eenvoudige suites en appartementen. De suites hebben allemaal balkons die uitzicht bieden op mooie barokke architectuur. De kamers hebben een koelkast, een ventilator en eigen badkamer en tot de faciliteiten van het hotel behoren een zwembad, bar en restaurant. Door het speciale ontwerp van het gebouw door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, zorgt de berglucht voor een natuurlijke koeling van het gebouw, waardoor het er zelfs tijdens warme zomerdagen heerlijk koel is.`

Pousada Villa Allegra is een comfortabel hotel met een goede liggen in het park 'Parque das Abelhas' in Tiradentes, op slechts 800 meter afstand van het historisch centrum. Het hotel beschikt over 17 ruime en mooi ingerichte kamers, met prachtige uitzicht over de heuvels van 'Serra de São José'.

Alle kamers hebben kabel-tv, een plafondventilator, wifi, minibar en een kluisje. De 'executive' kamers bieden ook een commode en veranda. Alle 'deluxe' kamers hebben additioneel een ontbijttafel, feateuil en een hydro-massage bad.Tot de recreatieve voorzieningen behoren een zwembad, bar, spa, stoombad, sauna, hydro-massage ruimte, fitnessruimte en een weelderige tuin met orchideeën kwekerij.

Het Astoria Copacabana ligt in de buurt van theaters, winkels en restaurants, op slechts 300 meter van het beroemde strand van Copacabana. Er is een zwembad op het dak en er wordt een uitgebreid continentaal ontbijt geserveerd. Het uitgebreide ontbijtbuffet wordt geserveerd in een levendige eetruimte. 

De kamers van Hotel Astoria Copacabana beschikken over airconditioning, een lichte inrichting en roomservice. Ze zijn allemaal voorzien van een televisie met kabelzenders, een minibar en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een douche. Sommige kamers hebben ook een 32-inch lcd-tv. Wifi is gratis. 

Hoewel het gebouw zelf modern is, wordt het traditionele koloniale verleden van Paraty goed weergegeven in deze mooie Pousada do Príncipe, gelegen naast het historisch centrum van Paraty. Alle 34 kamers zijn voorzien van airconditioning koelkast en bieden uitzicht op het centrale zwembad en tuinterras. Er is gekozen voor een eenvoudige maar klassieke inrichting met stenen vloeren en geverfd hout om een luchtige en ruime sfeer te creëren. Om te ontspannen is er behalve het zwembad een kleine lounge en bar aanwezig.

Dit hotel ligt op een uitstekende locatie in de hoofdstad Brasilia en heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is zeer geschikt voor reizigers met een wat beperkter budget. Het hotel heeft 271 kamers met kabel-tv, airconditioning en gratis wifi. Er is een restaurant en een zwembad aanwezig met uitzicht op de 'Esplanada dos Ministerios', onderdeel van de ministeries.

Pousada do Amparo is onze favoriete accommodatie in Olinda en staat bekend om zijn charme en een fantastische locatie aan de beroemde straat 'Rua do Amparo' in Olinda. Het hotel is lid van de exclusieve charm hotels vereniging in Brazilie, ofwel 'Roteiros do Charme'.

Het hotel heeft 18 comfortabele kamers met airconditioning, koelkastje, kluisje en tv. Het hotel wordt omgeven met prachtige tuinen en er is een zwembad. Kortom, het is een fantastische pousada om te verblijven in het historische koloniale plaatsje Olinda. Indien u de reis op basis van superieure klasse hotels wenst te boeken, dan kiezen we in Olinda dit hotel uit op basis van een deluxe kamer.

Hotel Cruz do Pascaol ligt op een hele goede locatie nabij het historische centrum van Pelourinho. De kamers zijn ingericht in koloniale stijl en voorzien van televisie, airconditioning en een balkon. Een patio of minibar behoort tot de extra voorzieningen. Daarnaast biedt het hotel gratis WiFi. Hotel Cruz do Pascoal ligt op 800 meter van de San Francisco kerk en op 1 km van de Lacerda-lift.

Superieure klasse hotels

Het Ouro Minas Palace is een 5-sterrenhotel in Belo Horizonte en ligt op slechts 10 minuten van het stadscentrum, op 7 km van de luchthaven 'Pampulha' en op 35 km afstand van de internationale luchthaven 'Confins'.

Er zijn 298 kamers, 42 suites, 3 presidentiele suites en een 15 kamer tellend congrescentrum met een totale capaciteit voor 2500 mensen. Vanwege de nabijheid ten opzichte van zowel het centrum van Belo Horizonte als de luchthavens richt het hotel zich op de zakelijke markt. Er zijn veel recreatie- en winkelmogelijkheden in de omgeving, waaronder het winkelcentrum 'Minas Shopping', Minas Casa en Shopping 'Hot Point'.

Hotel Solar do Rosário ligt aan het plein 'Praça do Rosário' in Ouro Preto, de meest bekende stad van de Braziliaanse goudroute. Het hotel bevindt zich in een indrukwekkend herenhuis en kijkt uit op de kerk 'Nossa Senhora do Rosario', met een prachtige koloniale architectuur. Er zijn 41 comfortabele kamers, waarvan 13 standaard kamers, 16 luxe kamers, 8 master suites en 4 superieure suites. De kamers hebben allemaal airconditioning, koelkast, kluisje en tv. Dit is het beste hotels van Ouro Preto.

Hotel Solar da Ponte ligt in het historisch centrum van Tiradentes en is in de afgelopen 30 jaar omgetoverd tot een prachtige hotel. Er zijn 18 intieme kamers voorzien van airconditioning, bad, koelkast, kingsize bedden en een kluisje. Er is een zwembad, sauna en een bloemrijke tuin waar een heerlijk ontspannen sfeer hangt. Let op: kinderen onder de 8 jaar zijn niet toegestaan.

Hotel Miramar Hotel by Windsor ligt recht tegenover het beroemde Copacabana-strand en is één van de beste hotels van Rio de Janeiro. Deze accommodatie heeft een prachtig zwembad en een moderne fitnessruimte. Het ontbijtbuffet is er fantastisch en zeer uitgebreid. Tijdens het ontbijt kunt u het prachtige uitzicht op het strand bewonderen. De bar op het dak schenkt drankjes. Dineren is mogelijk in het eigen restaurant.

Alle kamers met airconditioning hebben een interieur in grijze tinten. U vindt er een kluisje, een minibar en een flatscreen-tv met kabelzenders. De privébadkamer is voorzien van een badjas en toiletartikelen.

In de buurt zijn veel winkels, supermarkten, restaurants, bars en discotheken gevestigd. Bovendien is er een strandservice beschikbaar, met handdoeken, stoelen en parasols.

Pousada Literária de Paraty is prachtig gelegen in het historische centrum van Paraty. Het biedt een buitenzwembad, een bar, een sauna, kamers met airconditioning, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid.

Alle accommodaties zijn ingericht en gerenoveerd door 'Jacobsen Arquitetura' en voorzien van airconditioning, een lcd-tv met kabelzenders, een plafondventilator, een kluisje, een minibar en kingsize bedden.

De suites bieden een 46-inch tv en zeer comfortabel beddengoed. Het heerlijke tropische ontbijtbuffet wordt geserveerd in een lichte kamer met hoge houten bolkenplafonds. Bij de bar kunt u terecht voor een lekker likeurtje en op nog geen 200 meter vindt u verschillende eetgelegenheden.

De eigen bibliotheek is de officiële gastheer voor het FLIP internationale literaire evenement en biedt meer dan 1500 boeken en films.

Dit 17 verdiepingen tellende hotel met 389 suites en appartementen is vernoemd naar de stichter van Brasilia, wijlen president Juscelino Kubitschek. Er zijn diverse kamercategorieën beschikbaar: Standaard, luxe, Diamantina en de exclusieve Kubitschek suite voor presidenten of ministers. Er zijn twee restaurants, drie bars, een zwembad, sauna, een fitnesscentrum, een zakencentrum en een hele reeks aan faciliteiten voor vergaderingen en congressen aanwezig. Kortom, een ideaal hotel in Brasilia voor zowel de zakenreiziger als de vakantieganger.

Pousada do Amparo is onze favoriete accommodatie in Olinda en staat bekend om zijn charme en een fantastische locatie aan de beroemde straat 'Rua do Amparo' in Olinda. Het hotel is lid van de exclusieve charm hotels vereniging in Brazilie, ofwel 'Roteiros do Charme'.

Het hotel heeft 18 comfortabele kamers met airconditioning, koelkastje, kluisje en tv. Het hotel wordt omgeven met prachtige tuinen en er is een zwembad. Kortom, het is een fantastische pousada om te verblijven in het historische koloniale plaatsje Olinda. Indien u de reis op basis van superieure klasse hotels wenst te boeken, dan kiezen we in Olinda dit hotel uit op basis van een deluxe kamer.

Hotel Pestana Convento do Carmo is een voormalig klooster uit 1586 en ligt in de historische wijk 'Pelourinho' in Salvador. Het is het eerste luxe historisch hotel van Brazilië. De 79 kamers zijn voorzien van authentieke koloniale architectuur met bijpassende meubels en kunstwerken. Uiteraard zijn de kamers voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, een bad, king size bedden, minibar en een kluisje. Er zijn twee bars en een restaurant, een zwembad, spa, bibliotheek, business centre en een fitnessruimte aanwezig.

Excursies inbegrepen

Excursie, in gezelschap van andere toeristen (duur circa 4 uur), naar het Christusbeeld op de 710 meter hoge Corcovado berg. 

U wordt in de ochtend of in de middag opgepikt bij het hotel en naar de 'Corcovado' berg gebracht, met het iconische Christusbeeld. Het beeld is ongetwijfeld een van de meest bekende monumenten ter wereld en een bezoek aan Rio is niet compleet zonder hier te zijn geweest. Aan de voet van de Corcovado berg, gaat u aan boord van het treintje, dat vervolgens de steile helling opkrult door het Tijuca regenwoud richting de top.

Eenmaal boven kan het beeld van dichtbij bewonderd worden en geniet u van adembenemende uitzichten over de wijken van Rio, zoals Copacabana, Ipanema, Leblon, de botanische tuinen en het 'Rodrigo Freitas' meer.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Deze excursie is met een Engelstalige gids, in gezelschap van andere toeristen. Deze excursie kan ook op privé basis worden aangeboden. Informeer bij ons naar de toeslag. 

Deze wandel excursie duurt een aantal uur brengt u in contact met de lokale bevolking van Rio de Janeiro uit de achterstandsbuurten, ook wel bekend als de 'Favela's'. Tijdens de tour bezoekt u samen met een Engelssprekende gids en onder begeleiding van lokale jongeren de 'Pavão-Pavãozinho' Favela, gelegen op een heuvel uitkijkend op het Copacabana strand.

Tijdens de tour wandelt u via steile trapjes omhoog te midden van de favela. Onderweg leert u van alles over de lokale gebruiken en het alledaagse leven van de gemeenschap.

Eenmaal boven start het tweede gedeelte van de excursie, waarbij door het subtropische regenwoud wordt gewandeld met strategisch geplande stops voor adembenemende vergezichten over de Copacabana en Ipanema stranden, het 'Rodrigo Freitas' meer, de Suikerbrood berg en de Corcovado berg met het wereldberoemde Christusbeeld. Een korte stop bij een lokale bar wordt ook ingepland voor een verfrissend drankje.

Door deel te nemen aan deze excursie draagt u bij aan de lokale gemeenschap, omdat een groot deel van de opbrengsten naar hun terugvloeit. De excursie is veilig en de gemeenschap omarmt dit initiatief. Start is om 09u in de ochtend.

Onderweg wordt er voor het einde van de tour gestopt voor een heerlijke lunch in een lokaal restaurant van de Favela. Een deel van de opbrengt van de lunch gaat naar sociale projecten zoals het organiseren van Engelse lessen voor de inwoners. 

 

 

Een tour door het historische dorpje Paraty is als een reis door de tijd in Brazilië. De huisjes en hobbelige straatjes zijn nagenoeg identiek gebleven sinds de 17e eeuw. Tijdens deze excursie toont de gids al wandelend de vele bezienswaardigheden van Paraty en er wordt verteld over de indrukwekkende geschiedenis van dit dorp en de invloed die het heeft gehad op de ontwikkeling van Brazilië. Het is goed om deel te nemen aan deze excursie bij aankomst, zodat je tijdens de rest van het verblijf in Paraty goed op de hoogte bent van de bezienswaardigheden en de verborgen plekjes in Paraty.

Tijdens deze jeep excursie (duur 6 uur), in gezelschap van andere toeristen, worden de verborgen watervallen van de 'Serra da Bocaina' heuvels bezocht. De trip begint op de historische goudroute. Deze route gaat helemaal landinwaarts en gold in de 17e eeuw als route om mineralen en edelstenen te vervoeren naar de kust.

Al snel verlaat het reisgezelschap de route om de bijzondere watervallen te gaan ontdekken die verborgen zijn in dit prachtige natuurgebied. Na een korte wandeling kom je al gauw bij de 'Toboga' waterval. 'Toboga' betekent glijbaan in het Portugees en dit is precies het bijzondere aan deze waterval. Het gesteente van de waterval vormt een heuse glijbaan waar je vanaf kan glijden. Lokale waaghalzen organiseren hier heuse competities om al staande van de waterval te glijden. Ons advies is om dit toch maar zittend te doen..

Een volgende wandeling van circa 10 minuten door de jungle brengt het gezelschap naar de 'Tarzan' waterval. Hier kan heerlijk gezwommen worden.

Na al deze activiteiten gaat de excursie verder naar een authentiek Braziliaanse Cachaça stokerij. Deze Braziliaanse 'jenever' wordt gemaakt van suikerriet. Tijdens het bezoek kan je verschillende soorten Cachaça proeven en leer je van alles het authentieke distileer proces. Hierna kan er geluncht worden in het lokale restaurantje 'Villa Verde' (lunch niet inbegrepen). Na de lunch volgt nog een bezoek aan een andere waterval, waarna de excursie weer eindigt in Paraty.

Let op; tijdens deze excursie is er geen Engelstalige reisbegeleiding. De chauffeur is een local die de omgeving en de mooie plekken zeer goed kent, maar spreekt niet goed Engels. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

In de ochtend loopt u naar het haventje van Paraty. Dit is een korte wandeling en hier is het verzamelpunt voor de schooner boottocht, in gezelschap van andere toeristen, naar een groep prachtige eilandjes voor de kust. De excursie duurt ongeveer een halve dag en is heel ontspannen.

U vaart mee naar diverse eilandjes die zijn dichtbegroeid met subtropisch regenwoud en vele verborgen strandjes bieden. Tijdens de excursie wordt er drie keer gedurende 1 uur gestopt bij één van deze mooie plekken om te zonnen, te zwemmen en te snorkelen in het kristalheldere water. Afhankelijk van het weer kan er worden afgeweken van het schema, maar doorgaans worden de eilanden 'Comprida', 'Algodao', 'Cotio' en 'Praia Vermelha' bezocht.

Onderweg kan er aan boord geluncht worden (aan boord te bestellen tegen betaling). De excursie eindigt weer bij het haventje, waarna u de rest van de dag op eigen gelegenheid kunt besteden. 

Let op; tijdens deze tour is er geen Engelstalige begeleiding. 

Deze excursie brengt u langs de hoogtepunten van Brasilia en wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen, maar is ook beschikbaar op privé basis. Hiervoor geldt een toeslag. 

Brasilia is een zeer moderne stad met vele voorbeelden van fantastische architectuur, met name de werken van Oscar Niemeyer. Hij is de meest bekend architect uit de Braziliaanse historie. Helaas is hij recent overleden, maar zijn architectonische nalatenschap hebben Brazilië en met name de hoofdstad Brasilia vormgegeven.

Deze excursie toont de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. De Engelssprekende gids toont onder andere de beroemde moderne kathedraal van Brasilia, het congres en een van de meest moderne kerken ter wereld. De blauwe kerk heeft geen muren, maar is volledig bekleed met glas in lood ramen, hetgeen een verassende beleving geeft als je er naar binnen treedt. In het midden van de kerk hangt een enorme kroonluchter en er is nog een verassend element. Het gedeelte waar je kan biechten is volledig transparant. Tijdens de excursie worden verschillende gedeeltes van de stad bezocht, zodat er een goed beeld ontstaat van de bijzon

De excursie start met een mooie rit langs de moderne kustlijn van het 'Boa Viagem' strand, welke bekend staat als een luxueus residentieel district. Daarna gaat de tour verder naar het centrum van Recife. Hier komt u langs vele bruggen, eilandjes en rivieren midden in de stad. Deze geven Recife ook wel de faam als het Venetië van Brazilië. Het historische gedeelte van Recife ligt bij het oude en onlangs gerestaureerde havengebied. Een gedeelte van dit gebied is door de Nederlanders gebouwd. Daarvan getuigen nog de hoge smalle huizen die lijken op hun Amsterdamse evenbeelden. In dit gedeelte wandel je onder andere door de oude 'Jodenstraat', zoals deze genoemd werd. Hier werk de eerste synagoge van Zuid Amerika gebouwd. Tegenwoordig is het een museum die bezichtigd kan worden.

De tour gaat verder naar andere bezienswaardigheden van Recife, zoals het culturele centrum, waar allerlei regionale handwerken worden verkocht. Een interessant detail is de locatie, want het culturele centrum is gebouwd in een voormalige gevangenis. De cellen zijn tegenwoordig ingericht als winkeltjes.

Het hoogtepunt van deze excursie vormt het bezoek aan Olinda. Olinda ligt in het noordoosten van Brazilië en is praktisch vastgegroeid aan de metropool Recife, dat op slechts 7 kilometer afstand ligt. Een historisch stadje gebouwd op een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht over Recife en de Atlantische oceaan. Olinda is befaamd om de preservatie van de vele 16e en 17e eeuwse kerken en koloniale architectuur. In het midden van de 17de eeuw verjoeg het WIC hier de Portugezen, waardoor het gebied voor korte tijd onder Hollandse invloed viel. Hier en daar zijn de Nederlandse invloeden nog te proeven en vooral de erfenis van Johan Maurits van Nassau wordt gekoesterd. Niet voor niets heeft Unesco de binnenstad van Olinda uitgeroepen tot werelderfgoed.U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel voor de excursie. De begeleiding is met een ervaren Engelssprekende gids.

Deze excursie wordt aangeboden onder begeleiding van een Engelssprekende gids, waarmee het historische centrum 'Pelourinho' verkend gaat worden. U wordt opgehaald bij het hotel in Pelourinho waar u verblijft en na afloop er weer afgezet.

De excursie begint met een wandeling door 'Pelourinho' langs pittoreske kleurvolle koloniale huizen en kerken. Omdat Pelourinho op een hooggelegen deel van de stad ligt, zijn hier prachtige uitzichten over de omliggende stad en de haven. De tour gaat verder naar andere traditionele wijken zoals Vitoria en Campo Grande, het start-en eindpunt van het jaarlijkse carnaval. Onderweg bezoekt u nog het park en de fontein van 'Piedade'. 

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.