Reiscode: 013

16-daagse Rondreis 'Amazone Cruise & Rota das Emoções'

Deze 16-daagse reis combineert een fantastische Amazone cruise met de spectaculaire Noordoost kust van Brazilië, waar u magische route gaat verkennen, bekend als de 'route van de emoties'. De route wordt in 9 dagen afgelegd in een rustig reistempo en met verzorgde transfers in een 4x4 terreinwagen over stranden, uitgestrekte duinen en pittoreske vissersdorpjes.

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Verlengen of inkorten: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een familiereis van 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.

 

vanaf 2.015,00 € p.p. 16 dagen
 • Fantastische Amazone Cruise
 • Verborgen parels van Brazilië
 • Ontdek de Rota das Emoçoes
 • Ruim van tevoren te boeken vanwege beschikbaarheid cruise
 • Beste reistijd mei t/m augustus
Amazone cruise katerre Anavilhanas
Roze rivierdolfijn Boto, Amazone Brazilie
Piranha vissen Amazone
Meeting of the Waters in Manaus Brazilie
panorama foto Lencois Maranhenses Brazilie
Wandelen Lencois Maranhenses Brazilie
magische zonsondergang Lencois Maranhenses Brazilie
zwemmen in Lencois Maranhenses Brazilie
Panoarama foto Sunset dune Jericoacoara Brazilie
Hangmat in het water bij Jericoacoara Brazilie
stel geniet van de zonsondergang in Jericoacoara Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.
   Tijdens de Amazone cruise is het arrangement op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen.

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij een internationale vlucht te boeken bij KLM of TAP. Het voordeel van TAP is dat het via Lissabon zowel naar Manaus als Fortaleza vliegt. Indien u ruim van tevoren boekt, zijn vluchten heen naar Manaus en terug vanuit Fortaleza al beschikbaar voor zo'n 800 euro per persoon in het laagseizoen. In de Nederlandse zomer en rond de feestdagen zijn de vluchten wat duurder. 

   Voor deze rondreis dienen wij op de volgende trajecten een binnenlandse vlucht te boeken:
   Manaus - São Luis. Deze binnenlandse vlucht kost rond de 150 euro per persoon, indien ruim van tevoren geboekt. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een prive transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Manaus

Vandaag kunt u naar eigen inzicht besteden en Manaus verkennen. 

U wordt aan het begin van de middag opgehaald bij het hotel in Manaus en naar de pier gebracht bij Hotel Tropical Manaus. Indien u al verblijft in hotel Tropical Manaus, dan is deze transfer niet nodig. Om 14u gaat u aan boord van het schip 'Amazon Clipper' en vertrekt u naar de Amazone rivier, onderweg genietend van een welkomstdrankje en de uitleg van de bemanning over de route die gevaren wordt en de faciliteiten aan boord.  

Na een kleine snack staat er een lezing op het programma over de Amazone, waarbij u een goed beeld krijgt over de ecologie van het Amazone regenwoud. Voor het diner is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke Braziliaanse caipirinha cocktail. Na het diner staat er de eerste avondexcursie op het programma. 

Met sterke zoeklampen worden de oevers afgespeurd naar kaaimannen, nacht haviken, slangen, kikkers, luiaarden en andere dieren die zich verbergen in de  rivieroevers.  

 • Keuze uit Traditionele Clipper of Premium Clipper Schip tijdens de Amazone Cruise, volpension

In de vroege ochtend gaat u aan boord van kleine kano's om de zijriviertjes te verkennen. U ontmoet talloze fruitetende vogelsoorten zoals papegaaien en de Toekan. Na het ontbijt staat er een jungle wandeling op het programma om het oerwoud te ontdekken. Bij terugkomst kunt u voor de lunch nog even heerlijk ontspannen en zwemmen in de rivier. 

De vaarroute heeft u inmiddels naar de Anavilhanas Archipel gebracht, een waar labyrint van waterwegen. Na de lunch gaat jullie dit prachtige natuurgebied met de kano ontdekken.  

Vanochtend staat er Piranha vissen op het programma. Met een houten hengel en vlees als aas gaat u deze roofvissen proberen te vangen. Sla met de hengel tegen het wateroppervlak, want dat trekt de vissen aan. 

Na het ontbijt staat er een excursie op het programma om de lokale Caboclo bevolking te ontmoeten. Dit zijn de afstammelingen van de indianen. Geniet van de vele tropische fruitsoorten die zij er aanbieden, zoals Cupuaçu en Tapereba en ontdek de bijzondere palmbomen, zoals de Açai , Tucumã en Pupuma palmboom.

Er wordt uitgelegd hoe de Caboclo's Manioc meel op authentieke wijze maken van de Manioc wortel. Dit is een zeer arbeidsintensief proces. De Brazilianen gebruiken het meel voor talloze soorten bereidingen en is een belangrijk ingrediënt in de Braziliaanse keuken. Ook wordt er stilgestaan bij de leefomstandigheden van de lokale bevolking en hoe de kinderen worden opgevoed en naar school gaan. 

Na de lunch komt u aan bij een prachtig wit zandstrand midden in de Amazone en kan er heerlijk gezwommen gaan worden in de rivier. Geen paniek, de piranha's zullen u niet bijten. De gevaarlijkere rode piranha komt hier namelijk niet voor. Hierna gaan we weer met de kleine kano's op pad om de Amazone wildlife te bewonderen. 

In de vroege morgen staat er nog een verkenning op het programma van het Janauary natuurgebied op het programma. Dit gebied is perfect om de Amazone wildlife te spotten en om de 'Victoria Regia' waterlelies te zien. Tijdens het ontbijt vaart u terug naar Manaus, met onderweg de beroemde 'meeting of the waters', waar u overheen vaart. Omstreeks 11.30 arriveert u weer in de pier van hotel Tropical Manaus. Aansluitend wordt u naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar São Luis.  

Na aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en met een transfer naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden en São Luis verkennen. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in São Luis

U wordt opgehaald bij het hotel in São Luis en naar Barreirinhas gebracht, de toegangspoort tot Lençóis Maranhenses. Hier wordt u afgezet bij het hotel en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Barreirinhas

Vandaag staat een excursie naar Lençóis Maranhenses op het programma met een 4x4 terreinwagen. Geniet er van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De excursie is in gezelschap van andere toeristen. 

De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

Voor deze excursie wordt u opgehaald bij het hotel. Vroeg in de ochtend staat er een mooie boottocht op het programma langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lencois Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt u langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. Op het einde van de dag keert u weer terug naar Barreirinhas, waar u wordt afgezet bij het hotel..

De enerverende tocht gaat vandaag verder naar Parnaiba. Jullie worden opgehaald bij het hotel en met een transfer naar Parnaiba gebracht. De transfer wordt verzorgd met een 4x4 terreinwagen en u verkent de prachtige stranden van deze regio en komt langs pittoreske dorpjes als 'Paulinho Neves' en 'Tutoia'.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Parnaiba

 

Vandaag staat er een prachtige drie uur durende tocht op het programma, met de 4x4 terreinwagen Naar Jericoacoara. Onderweg komt u langs de prachtige stranden van Camocim, Tatajuba, Guriu, Mangue Seco en kleine vissersdorpjes. Na aankomst in Jericoacoara kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.  

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Jericaocaora

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden en te genieten van Jericoacoara. 

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en met een transfer, in gezelschap van andere toeristen naar Fortaleza gebracht. De transfer duurt circa 4 uur en bestaat uit twee delen. Het eerste deel gaat met een 4x4 terreinwagen over het strand tot aan Jijoca. Hier stapt u over op een kleine bus, waarmee u naar Fortaleza gaat. Hier wordt u afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.   

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Fortaleza

Vandaag is een vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag eindigt het verblijf in Fortaleza. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

Door de machtige Amazone, een rivier systeem dat geen gelijke kent, vloeit één vijfde van al het zoetwater van de gehele planeet. En in het hart van het Amazonegebied stromen de donkere 'Rio Negro' en de lichtere 'Rio Solimões' samen in een spectaculair schouwspel dat bekend staat als 'Encontro das Aguas', de ontmoeting van de wateren.

Hier, midden van in de jungle, is een metropool van maar liefst 2 miljoen inwoners ontstaan, het onvergelijkbare Manaus. De rubber exploitatie in de laat 19e eeuw bracht de stad gouden tijden en nu is het het knooppunt van de broeiende economie van de Amazone.

Manaus is een moderne stad met alle voorzieningen die je maar kunt bedenken. Uit de gloriedagen in de laat 19e eeuw zijn nog een aantal parels overgebleven die niet gemist mogen worden, zoals het theater 'Theatro Amazonas' gebouwd in de Italiaanse Renaissance stijl, de markt 'Mercado Alfredo Lisboa' dat door Eiffel is ontworpen naar het voorbeeld van Les Halles in Parijs, en het paleis 'Palacio Rio Negro', waar tegenwoordig de gouverneur van Manaus huist.

De hoofdstad van de staat Amazonas is vandaag de dag de toegangspoort voor het toerisme in het Amazone regenwoud. Hiervandaan kun je naar vele en diverse lodges in de jungle reizen voor meerdaagse verblijven op basis van volpension en met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn lodges in diverse comfort klassen, zowel nabij Manaus als dieper het regenwoud in. Meerdaagse boottochten met typische Amazone clipper boten zijn ook goede alternatieven om het Amazone regenwoud te beleven.

Het tropische regenwoud en de ongekende biodiversiteit maken het Amazone gebied wereldberoemd. De omvang van het regenwoud is moeilijk te bevatten: Nederland past makkelijk 100x in deze groene oceaan. Met zijn internationaal vliegveld is Manaus de toegangspoort tot de Amazone.

Hotels en lodges rondom deze miljoenenstad bieden de toerist een perfecte manier om de geuren, kleuren en geluiden van het oerwoud in zich op te nemen, ongetwijfeld één van de hoogtepunten van een reis naar Brazilië. Ontmoet de roze rivierdolfijn 'boto', maak kennis met de lokale bevolking en beleef de unieke flora en fauna.

Brazilië Reis Specialist biedt in alle Braziliaanse regio's reisarrangementen aan. Deze zijn los te boeken of wij kunnen deze inpassen in een reis die wij op maat voor u maken. Het op maat laten maken van een voorstel is vrijblijvend, kosteloos en geeft u de mogelijkheid om een reis te beleven die helemaal is afgestemd op uw individuele reiswensen.

São Luis ligt in het noorden van Brazilië en is met 700.000 inwoners de hoofdstad van de staat Maranhão. Het is gebouwd op een eiland tussen twee rivieren. Het compacte centrale en historische gedeelte is heel goed te belopen. De koloniale architectuur van São Luis wordt als een van de mooiste van Brazilië gezien. Met name het gebruik van Portugese tegels in een veelvoud aan ontwerpen en kleuren is karakteristiek. Enkele bezienswaardigheden zijn de Kathedraal da Sé, gebouwd door de jezuïeten in 1726 en het Paleis 'Palácio dos Leões', een van oorsprong Frans fort dat tegenwoordig de gouverneur huist.

De grootste trekpleister is ontegenzeggelijk het absoluut unieke natuurgebied Lençois Maranhenses: een uitgestrekt duinlandschap aan de kust. Door de hoge regenval in het regenseizoen ontstaan er tussen de enorme zandduinen kristalheldere lagunes over een gebied van ruim 200 vierkante km. Het is een adembenemende en unieke bestemming.

Het plaatsje Barreirinhas is de toegangspoot tot dit spectaculair ecosysteem. Daarvandaan kun je mooie tours door de regio maken met de jeep en zwemmen in tal van meren en lagunes. De beste tijd om dit gebied te bezoeken is van januari tot juni, wanneer de lagunes en meren gevormd zijn. In het droge seizoen verdwijnen ze namelijk grotendeels.

Wie tijdens zijn vakantie in een charmant en gezellig dorpje wil verblijven aan één van de mooiste stranden ter wereld, mag een reis naar Jericoacoara niet overslaan. Jericoacoara zelf ligt aan het strand en heeft geen verharde wegen. Je kan er ook niet pinnen dus neem cash geld mee. In de restaurants, bars en hotels kan je uiteraard meestal betalen met je creditcard of pinpas. Het dorpje heeft talrijke accommodaties, veelal kleinschalige hotels/pousadas in diverse categorieën.

'Jeri', zoals de locals haar noemen, ligt 280 ten noorden van Fortaleza in Brazilië. Het maakt onderdeel van de Rota das Emoçoes - de route van de emoties - die van Fortaleza naar São Luís loopt. Jericoacoara is ook een wereldberoemde topbestemmingen voor kite surfers. En de omgeving is bekend om de prachtige duinen, lagunes en natuurlijke attracties zoals 'Pedra Furada', een rotsformatie waar, tussen juni en augustus, de zonsondergang precies door een opening in de rotsen is te zien, een betoverende ervaring. Vanuit Jericoacoara is Pedra Furada bereikbaar langs een prachtig wandelpad via het strand en de duinen. De tocht duurt circa 45 minuten.

Fortaleza is de hoofdstad (2,5 miljoen inwoners) van de staat Ceará in het Noordoosten van Brazilië. Een zonovergoten, duinrijke strandbestemming met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden. Fortaleza heeft een uitstekende toeristische infrastructuur met een ruim aanbod aan hotels. Het centrum van deze levendige, jonge stad bruist rondom de 'Mercado Central'.

Fortaleza is één van de beste opties in Brazilië om te winkelen, met name voor kleren, hangmatten en handwerk.'Praia do Futuro' is het langste strand van de stad, met een lengte van wel 25 km. Het is een zeer populair strand om te zwemmen en te duiken. Bovendien zijn er veel faciliteiten langs het strand, zoals kleine horecagelegenheden waar je een lekker drankje of hapje kan nuttigen. Probeer bijvoorbeeld de typische visstoofpot van Ceára, bereid met lokale vis in een saus van verse groenten: één van de meest traditionele gerechten van Fortaleza.

Verder staat Fortaleza bekend om haar uitbundige nachtleven, met talloze gelegenheden waar je de Forro kunt dansen, een typische sensuele dansstijl uit het noordoosten van Brazilië.

Toeristenklasse Hotels

Go Inn Manaus ligt op slechts een stratenblok van het historische centrum van Manaus en het Amazonas Theater en beschikt over een fitnessruimte, een koffiecafé en een supermarkt. Het restaurant serveert dagelijks een ontbijtbuffet en WiFi is gratis. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een badkamer, een digitaal kluisje en een lcd-tv met dvd-speler. Alle kamers zijn licht en modern ingericht met een bureau en een passpiegel.

Twee speciaal ontworpen Amazone boten, de 'Amazon Clipper' en 'Amazon Clipper Premium' bieden Amazone cruises aan naar de 'Rio Negro' rivier en haar vele vertakkingen die diep het Amazone regenwoud binnendringen.

De 'Amazon Clipper' is een typische in lokale stijl gebouwde rivierboot met 8 cabines, allemaal met eigen badkamer en airconditioning. De 'Amazon Clipper Premium' is een meer moderne boot met 16 cabines en biedt net wat meer comfort, waaronder een jacuzzi en een panoramadek.

Tijdens de meerdaagse cruises zijn er onder andere excursies te beleven per gemotoriseerde kano naar de gevarieerde ecosystemen, lokale dorpen van Amazone bewoners, rivier eilanden en stranden midden in de jungle.

Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn wekelijks 3 cruises te boeken.

- Er is een cruise van 3 dagen / 2 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

- Er is een cruise van 4 dagen / 3 nachten (wekelijks vertrek op de woensdag)

- Er is een cruise van 6 dagen / 5 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

Engelse beschrijving:

Amazon Clipper Cruises operate trips on the Amazon and Rio Negro river systems on two specially designed boats: the Amazon Clipper, and the Amazon Clipper Premium. The Amazon Clipper offers a traditional experience with all basic facilities catered for: it has 8 twin cabins with bunk berths, all with private bathrooms and air conditioning. The Amazon Clipper Premium offers a more luxurious experience, with 16 spacious twin or double cabins and a leisure deck complete with Jacuzzi. Both boats have restaurant facilities and a 360° panoramic view of the rivers and their surroundings.These cruises are ideal for nature lovers: there are various canoe excursions to explore the wildlife unique to the Amazon by day and by night as well as opportunities for bird watching and even piranha fishing. The company is one of the founders of the charity Friends of the Amazon, which preserves millions of hectares of Rainforest and helps more than 10,000 children from local communities, showing a strong commitment to the preservation of the unique environment it operates in. As well as this, the clippers have waste bins onboard to prevent rubbish from being thrown into the rivers; all cans, plastics and other recyclable materials are recycled, and recycled oil is used to power the ships' engines.

Dit hotel ligt in het historisch centrum van São Luis . De kamers hebben kabel-tv, een minibar, eigen badkamer airco, en een balkon met uitzicht op de tuin of het zwembad. Gratis Wifi is beschikbaar. 

Het hotel heeft bovendien diverse zwembaden, waarvan één uitsluitend voor volwassenen toegankelijk is. 

Pousada do Buriti is een prima toeristenklasse accommodatie in Barreirinhas en vormt daarmee een goede uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te verkennen.

De kamers zijn eenvoudig ingericht en bieden airco, een tv en een minibar, met uiteraard een eigen badkamer. 

Tot de faciliteiten behoren een zwembad, gratis Wifi en parkeergelegenheid. Kom er na een dag het park te hebben verkend heerlijk ontspannen in het hangmat lounge gedeelte.

Hotel Vila Parnaiba is een prima toeristenklasse accommodatie in Parnaiba. Tot de faciliteiten behoort onder andere een zwembad. 

De kamers bieden airco, tv, een telefoon en eigen badkamer. In het hotel is gratis Wifi beschikbaar. Tijdens het ontbijt geniet u van tropisch fruit, broodjes en cakes. Uitgaansgelegenheden bevinden zich op circa 300 meter afstand. 

Dit hotel is een van de weinige accommodaties met directe toegang tot de zee en is een zeer goede optie om te verblijven in Jericoacoara. De verschillende soorten kamers hebben allemaal een eigen badkamer, televisie en airconditioning. Sommige hebben een balkon. Er zijn aparte zwembaden voor kinderen en volwassenen. Het kleine bar / restaurant serveert alleen hapjes in het Braziliaanse hoogseizoen.

Hotel Oásis Atlântico heeft een goede ligging aan Meireles strand aan de zee. Het hotel bevindt zich in hetzelfde complex als de superieure klasse buur Oásis Atlântico Imperial. Er is zeer veel te doen in de directe omgeving met vele bars en restaurants en de beroemde markt van Fortaleza. Alle kamers bieden airco, tv, een kluisje en internet. Tot de faciliteiten behoren een fitnessruimte, bar, zwembad en een groot terras.

Superieure klasse hotels

Dit unieke hotel ligt aan de oevers van de 'Rio Negro' rivier in Manaus. Van augustus tot januari staat het water van de rivier laag en verschijnt er een zoetwater strand. Tot de faciliteiten rondom het hotel resort behoren onder andere een dierentuin, zwembaden waarvan één golfslagbad, tennisbanen, volleybalveld, een sauna en een schoonheidssalon.

De kamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast, king size bedden en een kluisje. Dit is ongetwijfeld één van de beste hotels in Manaus.

Twee speciaal ontworpen Amazone boten, de 'Amazon Clipper' en 'Amazon Clipper Premium' bieden Amazone cruises aan naar de 'Rio Negro' rivier en haar vele vertakkingen die diep het Amazone regenwoud binnendringen.

De 'Amazon Clipper' is een typische in lokale stijl gebouwde rivierboot met 8 cabines, allemaal met eigen badkamer en airconditioning. De 'Amazon Clipper Premium' is een meer moderne boot met 16 cabines en biedt net wat meer comfort, waaronder een jacuzzi en een panoramadek.

Tijdens de meerdaagse cruises zijn er onder andere excursies te beleven per gemotoriseerde kano naar de gevarieerde ecosystemen, lokale dorpen van Amazone bewoners, rivier eilanden en stranden midden in de jungle.

Het verblijf is op basis van volpension met inbegrip van dagelijkse excursies. Er zijn wekelijks 3 cruises te boeken.

- Er is een cruise van 3 dagen / 2 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

- Er is een cruise van 4 dagen / 3 nachten (wekelijks vertrek op de woensdag)

- Er is een cruise van 6 dagen / 5 nachten (wekelijks vertrek op de maandag)

Engelse beschrijving:

Amazon Clipper Cruises operate trips on the Amazon and Rio Negro river systems on two specially designed boats: the Amazon Clipper, and the Amazon Clipper Premium. The Amazon Clipper offers a traditional experience with all basic facilities catered for: it has 8 twin cabins with bunk berths, all with private bathrooms and air conditioning. The Amazon Clipper Premium offers a more luxurious experience, with 16 spacious twin or double cabins and a leisure deck complete with Jacuzzi. Both boats have restaurant facilities and a 360° panoramic view of the rivers and their surroundings.These cruises are ideal for nature lovers: there are various canoe excursions to explore the wildlife unique to the Amazon by day and by night as well as opportunities for bird watching and even piranha fishing. The company is one of the founders of the charity Friends of the Amazon, which preserves millions of hectares of Rainforest and helps more than 10,000 children from local communities, showing a strong commitment to the preservation of the unique environment it operates in. As well as this, the clippers have waste bins onboard to prevent rubbish from being thrown into the rivers; all cans, plastics and other recyclable materials are recycled, and recycled oil is used to power the ships' engines.

Hotel Pestana São Luis ligt aan het 'Calhau' strand op slechts 10 minuten afstand van het historische centrum van São Luis. Het heeft 124 comfortabele kamers, waaronder 2 suites. Alle kamers beschikken over kabel-tv, kluisje, minibar, wifi en een balkon. Tot de recreatieve faciliteiten behoren een spa, fitnessruimte, sauna, zwembad, tennisbaan, massage service, spelkamer en een tropische tuin. Het 'Cais da Ribeira' restaurant serveert regionale en internationale gerechten en biedt een traditionele 'Feijoada' lunch met live muziek op zaterdag. Voor gasten op zakenreis is er een congrescentrum met 5 vergaderzalen met een maximale capaciteit tot 1000 personen.

Dit mooie hotel bevindt zich tegenover de rivier 'Preguiças' in het dorp 'Barreirinhas' en beschikt over 2 zwembaden met een bar en ligbedden, een sportveld voor meerdere sporten en een fitnessruimte. Het biedt kamers met airconditioning, gratis WiFi en een goed ontbijtbuffet in het restaurant. 

De kamers in bungalowstijl bieden een warme sfeer en zijn voorzien van een patio, een hangmat en uitzicht op de tuin. Verder beschikken ze over een 32-inch lcd-tv, een minibar en een badkamer met een haardroger. Het Porto Preguiças Resort ligt op 2 km van het centrum van Barreirinhas centrum en wordt omgeven door groene tuinen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het nationale park Lençóis Maranhenses te ontdekken. 

Casa de Santo Antônio ligt vlakbij het begin van de delta van de rivier Parnaíba. Het beschikt over een buitenzwembad, een fitnesscentrum en een eigen restaurant met een bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning en er is gratis WiFi beschikbaar in de hele accommodatie. Alle kamers zijn voorzien van kabel-tv en een minibar. Elke kamer biedt een eigen badkamer met een douche. Sommige kamers hebben een eigen patio. Er is gratis privéparkeergelegenheid bij de accommodatie.

Dit hotel beschikt over 44 charmante en elegante kamers, sierlijk ingericht met Braziliaanse meubels. Ze beschikken allemaal over airconditioning, koelkastje en een kluisje. Het hotel ligt direct aan het bekendste strand van Jericoacoara en heeft een restaurant aan het strand, een strandbar, wasserette service, een mooi zwembad en een spa. Dit hotel is één van de beste opties om in Jeri (zoals de locals het plaatsje noemen) te verblijven.

Het moderne en stijlvolle hotel Luzeiros ligt aan het Meireles strand en biedt mooie ruime kamers met airconditioning, kabel-tv, haardroger, kluis en een balkon. Het is één van de beste hotels van Fortaleza. Het staat op Nr 2 in Tripadvisor met slechts het Gran Marquise hotel voor zich.

De faciliteiten omvatten restaurants met uitzicht op de oceaan, een 24-uurs receptie, roomservice, conciërge, sauna, wasserij, zwembad, solarium, fitnesscentrum, massage, strand service en gratis wifi. Het restaurant Tremembé biedt een internationale kaart en in het rustige restaurant Almofaia zijn meer lokale gerechten te vinden. In de lobby bar kunt u terecht voor lekkere cocktails.

Excursies inbegrepen

Deze halve dagexcursie neemt u mee naar het nationale park 'Lençóis Maranhenses'. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet in een 4x4 terreinwagen. De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen met een lokale gids. De excursie is overigens ook beschikbaar op privé basis met een Engelstalige gids. Informeer bij ons naar de meerkosten.

Geniet tijdens de excursie van de spectaculaire meren en zandduinen. Dit natuurgebied wordt beschouwd als één van de zeven natuurwonderen.

Engelse beschrijving excursie:

Visit Lençóis Maranhenses by 4x4  lakes and sand dunes. There is nothing in the world quite like it. A desert of white sand dunes with very little vegetation, crystal-clear fresh water lagoons and largely unstudied wildlife, extending for an area of 155 thousand hectares, making it the largest national park in northeastern Brazil. In spite of the fact that it has the dimensions of the city of São Paulo, it is only inhabited by 100 families. The Lençóis Maranhenses in the state of Maranhão is considered to be one of the seven wonders of nature, but to discover it one needs a sense of adventure.

Deze excursie start in Barreirinhas met een mooie boottocht langs de 'Preguiças' rivier die zich door het woestijnachtige gebied Lençóis Maranhenses krult totdat het de zee bereikt . Onderweg komt de excursie langs de pittoreske vissers nederzettingen van Vassouras, Mandacaru en Caburé. In Vassouras zijn ook de kleine Lençóis te zien, zoals de locals het noemen. In Caburé is er de gelegenheid om te lunchen en te genieten van het strand. Daarna gaat de boottocht weer langzaam terug naar Barreirinhas.

De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen onder begeleiding van een lokale gids. De excursie is ook beschikbaar op privé basis met een Engelssprekende gids. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.