Reiscode: 017

15-daagse Rondreis 'Beleza do Sul'

Dit is een heel complete rondreis door het Zuid-Brazilië. Beleef de hoogtepunten van dit deel van het land en bezoek de watervallen van Foz do Iguaçu, ga mee met 's werelds meest opwindende treinreis, ervaar de Gaucho cultuur van het zuiden en ervaar het strand en de natuur van Florianópolis. De lokals noemen deze laatste bestemming liefkozend 'Floripa'. 

Het is in het zuiden van Brazilië wat koud in de Nederlandse zomer, dus de beste reistijd voor deze reis is van oktober tm mei. 

Boekingsprocedure:

Heeft u interesse in deze rondreis? Neem contact met ons op en ontvang een persoonlijk reisvoorstel. 

Voordelen reisvoorstel:

 • Kosteloos en vrijblijvend:
  Uw persoonlijke reisvoorstel stellen wij gratis en vrijblijvend voor u samen. U bent dus nergens aan gebonden. Bovendien ontvangt u het voorstel meestal al binnen één werkdag.

 • Actueel vluchtschema: 
  Wij selecteren de logistiek best passende vluchten voor de scherpste prijs en nemen deze op in een actueel vluchtschema, rekening houdend met uw gewenste reisdata.

 • Flexibiliteit:
  • Inkorten of verlengen: Bent u in hoofdlijnen geïnteresseerd in deze voorbeeld rondreis en wenst u de reis te verlengen, in te korten, of een opgenomen reisbestemming in de rondreis te vervangen met een andere? Geen probleem; wij verwerken dit in uw persoonlijke reisvoorstel. 

  • Wij nemen de excursies op die passen bij uw interessegebieden. Vertel ons wat u leuk vindt om te doen tijdens uw reis en wij adviseren in de mogelijkheden. 

 • Exacte reissom wordt berekend, rekening houdend met:

  • de samenstelling van uw reisgezelschap. De gemiddelde prijs per persoon verschilt namelijk, indien u alleen reist, met twee personen of bijvoorbeeld een reis met 4 personen boekt. 

  • De gewenste accommodatie klasse bestaande uit toeristenklasse accommodatie, superieure klasse accommodatie of een mix ervan.

  • Het geselecteerde vluchtschema.
vanaf 1.850,00 € p.p. 15 dagen
 • Hoogtepunten Zuid-Brazilië
 • 's Werelds mooiste treinreis
 • watervallen van Foz do Iguaçu
 • Oesters proeven in Floripa
 • Wine tasting in Porto Alegre
 • Prachtige stranden in Floripa
downtown Sao Paulo Brazilie
Flatgebouwen Sao Paulo Brazilie
Foz do Iguacu Gran aventura boot excursie Brazilie
Foz do Iguacu watervallen platform
Foz do Iguacu zonsopgang Brazilie
koloniale architectuur porto alegre brazilie
kerk historisch centrum Porto Alegre, Brazilie
Treinreis Morretes Curitiba Brazilie
Treinreis Curitiba Morretes Brazilie
Botanische tuinen Curitiba Brazilie
Botanische tuin Curitiba met standbeeld
Oesters Florianopolis Brazilie
Ribeirao da Ilha Florianopolis Brazilie
Hercilio Luz brug Florianopolis Brazilie
 • Inbegrepen:

  • Accommodatie;
   Naar keuze in een toeristenklasse of superieure klasse accommodaties.

   In het gewenste hotel is een standaard kamer inbegrepen. Upgrades zijn uiteraard mogelijk, zoals een upgrade naar een suite, deluxe kamer, of een familiekamer bijvoorbeeld. De mogelijkheden verschillen per hotel. Informeer bij ons naar de upgrade opties. 

   Mocht het voorkomen dat een vermelde accommodatie geen beschikbaarheid heeft, dan bieden wij een passend alternatief aan in de gewenste klasse. 

  • Maaltijden; 
   Bij alle hotels is het ontbijt inbegrepen, tenzij anders vermeld.

  • Vervoer; 
   Transfers kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per transfer aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. 

  • Excursiemogelijkheden; 
   Excursies kunnen op privé basis of in gezelschap van andere toeristen worden aangeboden. Bij de beschrijving wordt per excursie aangegeven of deze op privé basis is of in gezelschap van andere toeristen. De excursies die vermeld staan in de beschrijving zijn inbegrepen in het arrangement. Optionele excursies staan in een apart tabblad en die kunt u bij boeken op dagen waarop niets staat ingepland. 

  • Reisbegeleiding; 
   Gedurende de reis bieden wij per bestemming in Brazilië lokale vertegenwoordiging ter plaatse bij wie u terecht kunt voor tips, reisondersteuning en optionele excursies. Zo geniet u van de vrijheid van het individuele reizen, maar wel altijd met ondersteuning ter plaatse. 

  • Zekerheden; 
   Brazilië Reis Specialist is lid van de SGR, ANVR, DRV en het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat BRS voldoet aan de strengste normen die aan een Nederlandse reisorganisatie gesteld kunnen worden. Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) beschermt vooruitbetaalde reisgelden van reizigers die bij een SGR-deelnemer een reis boeken. Alle reis- en verblijfsovereenkomsten zijn financieel gedekt door SGR conform de garantieregeling SGR (www.sgr.nl).


 • Niet inbegrepen: 

  • Vluchten; 
   De vluchten naar- en in Brazilië worden aangeboden door verschillende luchtvaartmaatschappijen, aangezien er dagelijks diverse opties zijn om te vliegen naar- en in Brazilië. Wij zoeken altijd samen met u naar het best passende schema voor de scherpste tarieven op de gewenste reisdagen. Dit verschilt per dag en per klant en om deze reden zijn de vluchten niet opgenomen in de reissom van de voorbeeld rondreizen op onze site.

   Voor deze reis adviseren wij een internationale vlucht te boeken bij  KLM naar São Paulo. Indien u ruim van tevoren boekt, zijn retourvluchten hierheen al te boeken voor zo'n 600 euro per persoon in het laagseizoen. In de Nederlandse zomer en rond de feestdagen zijn de vluchten wat duurder. 

   Voor deze rondreis dienen wij op de volgende trajecten een binnenlandse vlucht te boeken:
   São Paulo - Curitiba- Porto Alegre- Florianópolis. Deze binnenlandse vluchten kosten tussen de 350 en 400 euro per persoon, indien ruim van tevoren geboekt. 

   Neem contact met ons op en wij stellen een logistiek passend vluchtschema voor u samen.

  • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking 

  • Boekingskosten á € 25,- per dossier


 • Reissom:

  • De vermelde reissom bij onze voorbeeldrondreizen betreft een hele goede indicatie. Het kan echter voorkomen dat een bepaald hotel niet beschikbaar is, waardoor er een alternatief wordt aangeboden, waarvan de prijs iets anders is. Of uw reis kan net vallen tijdens een feestdag, waardoor hotels gedurende die periode een afwijkende prijs hanteren. Neem daarom altijd eerst contact met ons op, zodat wij de beschikbaarheid kunnen checken en de exacte reissom kunnen berekenen voor u. 

  • De reissom is gebaseerd op deelname van 2 personen. Bij deelname van meerdere personen zakt de reissom per persoon iets, omdat de transfers en excursies gedeeld worden met de overige reisgenoten. Indien u deze reis wenst te boeken als éénpersoons reis, dan geldt er een toeslag. Informeer bij ons naar de meerkosten. 

Na aankomst in São Paulo wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht, met een centrale ligging in São Paulo. De rest van de dag kan naar eigen inzicht wordenbesteed.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in São Paulo

Vandaag staat er een 4 uur durende citytour op het programma om deze enorme stad beter te leren kennen. De excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

Vandaag eindigt het arrangement in São Paulo. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en naar het hotel gebracht met een privé transfer. De rest van de dag kan naar eigen inzicht worden besteed. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Foz do Iguaçu

Vandaag staat een 3 uur durende  privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. 

 

Vandaag staat een 4 uur durende privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen op het programma. U wordt hiervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Vandaag eindigt het Foz do Iguaçu arrangement. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht, met aansluitend de binnenlandse vlucht naar Curitiba. Na aankomst in Curitiba wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar het hotel gebracht met een prive transfer.

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Curitiba

Vandaag staat er een aangename en ontspannen fietstour op het programma. Neem een taxi naar het verzamelpunt en dan start de fietstocht (15 km) die ongeveer 3 uur duurt, met stops onderweg om uit te rusten, foto's te maken, en een hapje te eten.De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

Vandaag staat er een fantastische treintocht op het programma, in gezelschap van andere toeristen. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het station gebracht waar de treintocht begint. Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute brengt u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel en kan de rest van de dag naar eigen inzicht worden besteed.

Vandaag eindigt het verblijf in Curitiba. U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé  transfer. Aansluitend is de vlucht naar Porto Alegre. Na aankomst wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel in Porto Alegre gebracht. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Porto Alegre

Vandaag staat er in de ochtend een 3 uur durende privé citytour om Porto Alegre te leren kennen. 

U wordt ervoor opgehaald en weer afgezet bij het hotel. De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

Vrije dag in Porto Alegre. Tijdens uw verblijf in Porto Alegre kunt u de stad en omgeving verkennen. Er zijn diverse optionele excursies die u van tevoren bij ons kunt boeken.

Vandaag gaat u door naar de volgende bestemming in Zuid-Brazilië, namelijk Florianópolis. U wordt opgehaald bij het hotel en met een privé transfer naar de luchthaven gebracht. Aansluitend is de binnenlandse vlucht naar Florianópolis. Hier wordt u verwelkomd op de luchthaven en met een privé transfer naar het hotel gebracht. 

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden. 

 • Keuze uit toeristenklasse of superieure klasse accommodatie tijdens uw verblijf in Florianópolis

Vandaag staat er een afwisselende dagexcursie op het programma. U wordt opgehaald bij het hotel en na afloop er weer afgezet. De excursie bevat een 2 uur durende wandeling, met daarna een bezoek aan het gebied Ribeirão da Ilha, waar de beroemde oesters  van Florianópolis vandaan komen. Hier is de gelegenheid om te lunchen en daarna is er de gelegenheid om te genieten van de zonsondergang die hier prachtig is. 

Vrije dag om naar eigen inzicht te besteden. 

Vandaag eindigt het verblijf in Florianópolis. U wordt naar opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht met een privé transfer, waarna u door gaat naar de volgende bestemming naar keuze. Einde arrangement.

De stedelijke agglomeratie van São Paulo is met haar ruim 23 miljoen inwoners de grootste metropool van het zuidelijk halfrond, het kloppend hart van de Braziliaanse economie en het financieel centrum van Zuid Amerika. Met luchthavens als Guarulhos en Congonhas is het een knooppunt in het internationaal en nationaal luchtverkeer.

Tijdens een rondreis in Brazilië zal je er ongetwijfeld overstappen of een tussenlanding maken. Ondanks haar gigantische dimensie, bevinden de belangrijkste trekpleisters van São Paulo zich in een compact gebied in het oude stadscentrum, die goed te bereizen is met de metro en bus. Bij het plein 'Praça da Sé' vind je de grote, gelijknamige neo-Gotische Kathedraal. Ten westen ligt het voornaamste plein van de stad 'Praça da República'. Dit is het oude centrum van de stad met vele kantoren, winkels en haar eerste wolkenkrabbers. Eén van deze wolkenkrabbers is het 42 verdiepingen tellende Edifício Itália, één van de hoogste van São Paulo. Op de bovenste verdieping kun je pas echt zien wat bedoeld wordt met een betonnen jungle.

São Paulo is een echte immigrantenstad met onder anderen grote Japanse (wijk Liberade) en Italiaanse (wijk Bela Vista) kolonies. Al met al brengt deze culturele mix een fantastisch voordeel met zich mee. Je kan geweldig uitgaan in São Paulo en heerlijk eten. Van welke muziekstijl je ook houdt, wat jouw culinaire voorkeuren ook zijn, São Paulo heeft het allemaal te bieden en dat 24 uur per dag. Uiteraard is het voor zakenreizigers een zeer belangrijke bestemming.

Dit is zonder twijfel één van de meest spectaculaire trekpleisters van Brazilië. Maar liefst 275 watervallen concentreren zich in een gebied van 2,7 kilometer om zo de machtige 'Foz do Iguaçu' te vormen. In het hart hoor je, zie je en voel je de 'Devil's Throat', waar 14 verschillende watervallen samenkomen in een ontzagwekkend gedonder. De bezoeker kan op verschillende manieren van dit spektakel genieten: via diverse loopbruggen die je heel dichtbij de watervallen brengen, per boot of, voor de meest opwindende ervaring, met de helikopter.

Bij Iguaçu is ook het drielandenpunt waar Argentinië, Paraguay en Brazilië samenkomen. De grensoverschrijdende nationale parken van Foz do Iguaçu zijn opgezet om het waardevolle ecosysteem te beschermen. Hier kun je ook een echt regenwoud bezoeken met ruim 400 vogelsoorten, tientallen soorten zoogdieren, reptielen en meer dan 2000 plantensoorten.

Wie naar Foz do Iguaçu reist heeft verschillende verblijf opties. Wil je nabij de watervallen verblijven in een exclusieve omgeving? Dan kan je overnachten in Hotel das Cataratas. Wil je de nachtlelijke geluiden van de nabij gelegen jungle proeven? Dan is de Yacutinga lodge een hele goede optie.

Het plaatsje van Foz do Iguaçu zelf heeft een ruim aanbod aan hotels in diverse comfort klasses. De watervallen kunnen het gehele jaar door bezocht worden, maar de beste periode om de watervallen te bewonderen is tijdens de Braziliaanse zomer (december - februari), vanwege het enorme watervolume en geringe regenval.

Curitiba is zeker geen typische Braziliaanse stad. Haar inwoners (ruim 1,5 miljoen ) bestaan vooral uit nazaten van Noordwest Europeanen. Het is een zeer groene metropool dat weinig stedelijke problemen kent die andere Braziliaanse steden teisteren, zoals luchtvervuiling en verkeersoponthoud. De stedelijke planning is zeer goed uitgedacht, is internationaal bekroond en dient zowel binnen als buiten Brazilië als voorbeeld. De stad telt maar liefst 26 parken en bossen en de inwoners hebben een hoge levensstandaard.

Curitiba heeft ook haar architectonische schatten bewaard uit de 18e en 19e eeuw. Het zijn gelijk de grootste trekpleisters van de stad. Enkele voorbeelden zijn de oudste kerken van de stad zoals de 'Igreja da Ordem Terceira de São Francisco das Chagas' en 'Nossa Senhora do Rosário', beiden gebouwd in 1737. De eerste herbergt het museum van de 'heilige kunst'. Maar een bezoek aan de fotogenieke Botanische tuin is ook zeker de moeite waard.

Curitiba vormt ook het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis.

het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de laat 19e eeuwse techniek. De treinroute brengt je over 41 bruggen en door 14 tunnels, terwijl de route langs de bergen van de 'Serra do Mar' afdaalt naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien. Curitiba is ook een goede uitgangspositie voor een reis naar de nabij gelegen 'Duitse' plaatsjes Blumenau en Joinville, waar 's werelds grootste Oktoberfest buiten Duitsland wordt gehouden. Daarnaast is het goed te combineren met een bezoek aan het zuiden van Brazilië, een regio die onnoemelijk veel te bieden heeft zoals de watervallen van Foz do Iguaçu, de topbestemming Florianopolis (waar je walvissen kunt spotten) en prachtige ravijnen en felgroene bergen waar je meerdaagse paard- of wandeltochten kunt maken.

Porto Alegre is de hoofdstad van de meest zuidelijke staat van Brazilië, Rio Grande do Sul, gelegen aan de oevers van de Guaiba rivier. Het grenst aan Uruguay en Argentinië en deelt veel culturele kenmerken met deze landen. De bijnaam voor inwoners uit deze staat is dan ook Gaúchos, naar de Zuid-Amerikaanse cowboys. De Gaúchos koesteren hun tradities en houden van sterke 'mate' thee, extravagante barbecues en verfijnde wijnen. Ze zijn ook befaamd vanwege hun vriendelijkheid.

In de omgeving van Porto Alegre zijn prachtige tochten en excursies te maken, bijvoorbeeld naar de spectaculaire canyons van het nationale park 'Aparados da Serra'. Wij bieden meerdaagse excursies naar dit gebied. Je hebt er prachtige paden langs de canyons, kliffen en watervallen. In deze regio zijn veel actieve reizen mogelijk, zoals wandel- en paardrijdtochten.

Een bezoek aan het toeristische plaatsje 'Gramado' is ook zeker de moeite waard. Gramado staat bekend om de hortensias, haar chocoladefabriek en de in Brazilië uiterst zeldzame sneeuw. Het hooggelegen plaatsje 'Canela' trekt ook veel bezoekers vanwege het natuurgebied 'Parque de Caracol' met z'n vele watervallen. Hier worden veel mogelijkheden geboden voor eco- en avontuurlijk toerisme, zoals klimmen en raften.

De regio heeft een subtropisch klimaat. In onze zomermaanden schommelt het kwik rond de 15 graden en tijdens onze wintermaanden (oktober - maart) heeft de bestemming een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden.

Tijdens een reis naar het zuiden van Brazilië kun je een bezoek aan Florianopolis eigenlijk niet overslaan. Dit is de hoofdstad van de staat Santa Catarina, net onder de staat Paraná (hoofdstad Curitiba). De Europese en met name Duitse invloeden zijn ook hier goed terug te vinden. Santa Catarina is één van de rijkere staten in Brazilië. Florianopolis zelf ligt op het eiland van Santa Catarina vlak voor de kust. Het is verbonden met het vasteland via twee elegante hangbruggen.

De stad ademt een mediterrane sfeer. De vele en diverse stranden zijn volgens velen de mooiste van het Zuid Brazilië. Bijvoorbeeld het strand 'Joaquina' waar internationale surf kampioenschappen georganiseerd worden vanwege de hoge golven. Maar er zijn ook veel rustigere stranden zoals Barra da Lagoa, waar toeristen en lokale vissers zich vermengen.

De regio heeft een subtropisch klimaat: in onze zomermaanden ligt het kwik gemiddeld rond de 15 graden en tijdens onze wintermaanden (oktober - maart) heeft de bestemming een aangename gemiddelde temperatuur van 25 graden.Op slechts 70 km ten zuiden van Florianopolis bevindt zich het strand ' Praia do Rosa', één van de mooiste van de staat.

Het is een perfecte locatie om tot rust te komen, maar zeker ook om te surfen. De grootste attracties zijn ongetwijfeld de walvissen die hier ieder jaar tussen augustus en november komen om hun jongen te baren en te verzorgen. Je kunt georganiseerde boottochten reserveren om deze majestueuze dieren te bewonderen.

Toeristenklasse Hotels

Hotel 155 is een betaalbaar hotel en ligt in de wijk 'Consolação', op loopafstand van het 'Anhangabaú' metrostation en vlakbij het stadscentrum van São Paulo. Het hotel heeft 76 comfortabele kamers, allen voorzien van een tv, gratis wifi, airconditioning, minibar, kluisje en een bureau. Er is ook een klein business centre en zalen voor feesten en vergaderingen, waardoor het een prima hotel is voor een zakenreis of een reguliere vakantie.

Nadai Confort Hotel ligt op slechts 15 km van de internationale luchthaven Foz do Iguaçu. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een spa en een fitnessruimte. Er is gratis parkeergelegenheid aanwezig.

Het Nadai Confort biedt kam ers met airconditioning, een flatscreen-tv met tientallen kabelkanalen, een minibar, een telefoon en een eigen badkamer met een haardroger en toiletartikelen. De vloer is gemaakt van marmer. Tegen een dagelijkse toeslag kunt u gebruikmaken van WiFi.

Er wordt elke ochtend een ontbijt geserveerd met onder meer vers fruit, brood en vleeswaren. Het restaurant van het hotel serveert regionale specialiteiten en een selectie aan dranken, ook verkrijgbaar via de 24-uursroomservice. Voor een drankje kunt u tevens terecht in de bar bij het zwembad.

Het San Juan Johnscher Design hotel ligt in het historische centrum van Curitiba in een volledig gerenoveerd gebouw uit 1917, waarvan de prachtige oorspronkelijke gevel is behouden. Er zijn 24 kamers, allen ingericht met finesse en aandacht voor detail. De kamers hebben lcd-televisies, kingsize bedden en wifi. De moderne lobby heeft een gezellige open haard, een solarium en het bekroonde restaurant 'Zea Mais'. De service is zowel discreet en efficiënt.

Plaza São Rafael is een modern hotel en ligt in het historische centrum van Porto Alegre in het zuiden van Brazilië. Er zijn 260 kamers, 21 suites, een bruidssuite en een presidentiele suite. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, kabel-tv, wifi en een minibar. Tot de faciliteiten behoren een schoonheidssalon, een fitnessruimte, een lobby bar, een 24-uurs restaurant, een zwembad op het dak en hydro-massage. Het zakencentrum heeft een totale oppervlakte van 6000 m2 en biedt plaats aan maximaal 3000 mensen in 4 grote conferentiezalen en 8 kleinere vergaderruimtes.

Pousada Natur Campeche ligt prachtig gelegen in het Zuidelijk deel van Florianopolis. In tegenstelling tot het Noordelijk deel van het eiland, zijn de stranden hier grotendeels verlaten en heerlijk om lange strandwandelingen te maken.

Deze accommodatie ligt op een aantal minuten lopen afstand van het strand. Het is door een familie gerunde hotel en biedt suites met privétuinen in een rustig gebouw op slechts 100 meter van het strand Campeche, in Florianópolis.

De Pousada Natur Campeche heeft een buitenzwembad, dat wordt omgeven door tuinen, en een spa met een sauna, een bubbelbad en massages. Ontbijt, Wifi en kosteloos parkeren is inbegrepen in het ontbijt.

Superieure klasse hotels

Het 5* hotel Unique bevindt zich in een schitterend gebouw dat een prachtig uitzicht biedt op São Paulo en het park 'Ibirapuera' biedt. Het hotel is ontworpen door de beroemde architect Ruy Otake en ligt in de trendy wijk Jardins. Op het dak bevinden zich een zwembad en het stijlvolle Skye Restaurant & Bar.

Er is gratis WiFi beschikbaar. Naast het fraaie uitzicht, zijn de kamers uitgerust met moderne meubels, een hot tub en luxueuze toiletartikelen. Ze zijn verder voorzien van airconditioning, een lcd-televisie met kabelzenders, een dvd-speler, een mp3-dock en een minibar. De suites hebben ook een ruime zithoek. De kamers zijn uitgerust met een Nespresso apparaat.

In het Skye Restaurant & Bar kunt u genieten van moderne maaltijden, loungemuziek en uitzicht op de stad. In de mooi lobbybar, die is ingericht met designobjecten, zijn exotische drankjes verkrijgbaar. Het hotel bevindt zich in de wijk 'Jardim Paulista'. Dit is een geliefde wijk bij de Paulistas vanwege de gastronomie, musea en theaters.

Hotel Belmond das Cataratas is een 5-sterren hotel met een unieke ligging middenin het nationale park van Foz do Iguaçu op slechts een paar honderd meter afstand van de beroemde watervallen. Het hotel heeft 198 kamers en suites, allemaal ingericht in koloniale stijl met een scala aan faciliteiten, zoals airconditioning, minibar, kluisje en kabel-tv.

Het restaurant serveert internationale en Braziliaanse gerechten, met zitplaatsen zowel binnen als buiten. Bij de twee bars wordt eten en drinken geserveerd onder het genot van live muziek. Een bijzonder kenmerk is de uitkijkpost, die een prachtig uitzicht biedt over de Iguaçu watervallen. Het hotel heeft verder een zwembad, een spa, een tennisbaan en vergaderruimte met drie zalen.

Het Sheraton Four Points heeft een centrale ligging in Curitiba en is een goede superieure klasse hotel. De ruime kamers zijn van alle voorzien van kabel-tv, airco en gratis Wifi. Tot de faciliteiten behoren onder andere een verwarmd binnenzwembad. En verder heeft het hotel een fitnessruimte en een businesscentrum. In het restaurant van het Four Points Sheraton worden nationale en internationale gerechten geserveerd.

Hotel Deville Prime Porto Alegre biedt een uitstekende service en mooie elegante kamers. Het ligt nabij de luchthaven en op 15km afstand van het centrum van de stad, waardoor u snel op de luchthaven bent, maar ook snel bij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, vanwege de strategische ligging.

De kamers bieden airco, gratis Wifi en er is een zwembad aanwezig met een shuttlebus naar de luchthaven. Verder heeft het hotel Deville Prime Porto Alegre tennisbanen, een fitness ruimte en een wellness area met SPA.

Uitkijkend op de noordelijke baai van Florianópolis biedt dit luxe 4-sterren hotel een schitterend uitzicht met kamers in vier verschillende categorieën. De kamers hebben airconditioning, king size bedden, een koelkast en kluisje.

Het Majestic restaurant combineert kleuren en smaken van over de hele wereld om hedendaagse gerechten te creëren. Het hotel heeft een spa- en fitnesscentrum met natte en droge sauna's, een Hydromassage bad, massageruimte en fitness apparatuur in een ruimte die de noordelijke baai overziet. Er is ook een 15-meter zwembad aanwezig met een zonneterras.

Excursies inbegrepen

Tijdens deze halve dag tour krijgt u een goed beeld van de enorme omvang van 's werelds op vijf na grootste stad. Hoewel de ranglijst van de grootste steden ter wereld fel betwist is altijd aan verandering onderhevig is, plaatsen officiële ramingen de grootstedelijke bevolking van São Paulo op een duizelingwekkende populatie van 18 miljoen.

De stad is ongeveer net zo divers als de afmetingen doen vermoeden: van het historische centrum van de stad en Chinatown naar Bela Vista (de Italiaanse wijk) en het nieuwe financiële district. São Paulo is een conglomeraat van contrasterende voorsteden en wijken, een miniatuur wereld op zich.

Tijdens de excursie bezoekt u bezienswaardigheden, zoals het MASP Art Museum, Ibirapuara park, het plein 'Praça da Republica', het Butantan instituut en het Paleis van de Gouverneur. Zo krijgt u tijdens deze excursie een glimp van de vele architectonische en culturele schatten van de stad. N.B: entreegelden zijn niet inbegrepen.

Deze privé excursie wordt begeleid door een Engelssprekende gids en u wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel en gaat u op privé-excursie naar de Braziliaanse zijde van de watervallen (duur 3 uur).

De excursie begint in het bezoekerscentrum van het Iguaçu nationale park met een autorit door de subtropische vegetatie van de het nationale park tot aan de watervallen. Nabij de watervallen gaat u te voet verder  naar de canyons waar u kunt genieten van prachtige panoramische uitzichten over de watervallen en 'Devil's Throat' aan de Argentijnse zijde van de watervallen.

In een glazen lift langs een klif kunt u vervolgens omhoog gaan voor een prachtig bovenaanzicht van de watervallen. Hier zijn ook wat horecagelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje het spektakel te bewonderen. Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30)

De rest van de dag kunt u naar eigen inzicht besteden.

In de ochtend wordt u opgehaald bij het hotel voor de privé-excursie naar de Argentijnse zijde van de watervallen (duur ca. 4 uur).

De tocht gaat over de 'Tancredo Neves' brug, waarna u Argentinië binnenkomt. Hier worden prachtige uitzichten geboden op de Iguaçu canyon. In tegenstelling tot de Braziliaanse zijde, zijn aan deze kant diverse voetpaden te betreden die panoramische uitzichten bieden over de watervallen en het aangrenzende subtropische regenwoud. Het hoogtepunt van de excursie vormt het uitzicht vanaf het platform dat zich bovenop de rand van 'Devil's Throat' bevindt. Het enorme volume water dat hier de afgrond in stort zorgt ervoor dat de lucht letterlijk gaat trillen en er een spectaculaire mist wolk ontstaat. Ook aan de Argentijnse zijde zijn diverse horeca gelegenheden om onder het genot van een drankje en een hapje te genieten van de watervallen. (entree nationale park niet inbegrepen, ca. usd 30). 

Tijdens het bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen is het mogelijk om een fantastische jungle- en watervallen bootexcursie bij te boeken, de Gran Aventura Boat tour.

Na afloop wordt u weer afgezet bij het hotel. 

Dit is een aangename en ontspannen fietstour op het programma. Neem een taxi naar het verzamelpunt en dan start de fietstocht (15 km) die ongeveer 3 uur duurt, met stops onderweg om uit te rusten, foto's te maken, en een hapje te eten.

De bezochte plaatsen zijn Passeio Público (Curitiba's eerste park), Arabische Memorial ; een bibliotheek gebouwd in Arabische stijl ter ere van de immigranten uit verschillende Arabische landen, Bosque do Papa; dit Poolse immigranten monument heeft houten huizen gebouwd aan het eind van de 19e eeuw en is vandaag de dag een openluchtmuseum, Oscar Niemeyer Museum; zijn bijnaam is "Eye Museum" vanwege de moderne architectuur in een oog-vorm, São Lourenço Park; de plek van een voormalig lijm industrie dat is omgetoverd tot een prachtig park met vijver, paden, natuurlijke kamers en een speeltuin, en ten slotte de Opéra de Arame: het prachtige glas en staal theater dat werd gebouwd in een voormalige steengroeve aan een meer.

Voor deze excursie wordt u niet opgehaald bij het hotel. U dient met de taxi naar het volgende trefpunt te gaan: Rua Nilo Peçanha, 243. 

Curitiba vormt het startpunt voor 's werelds meest opwindende treinreis: het traject van Curitiba naar Paranaguá. Simpelweg een meesterwerk van de late 19e-eeuw techniek. De treinroute voert u over bruggen en tunnels langs de bergen van de 'Serra do Mar' naar Morretes en Paranaguá, beiden historische dorpen. Deze 2,5 uur durende treinreis biedt adembenemende uitzichten van heuvels en valleien.

Na aankomst in het plaatsje Morretes maakt u een korte wandeling door het dorp, waarna de tocht verder gaat per busje naar het dorpje Antonina. Hier kunt u onder andere het historische centrum, het theater en de 'Pilar' kerk bezichtigen. Dit plaatsje biedt prachtige panoramische uitzichten over de gelijknamige baai. Vervolgens gaat u per trein terug naar Morretes, waar een heerlijke 'Barreado' lunch wordt geserveerd. Dit is een traditioneel gerecht bestaande uit vis, garnalen en bananen rum. De excursie eindigt weer in Curitiba, waar u wordt afgezet bij het hotel.

De excursie wordt aangeboden in gezelschap van andere toeristen met een lokale Portugees sprekende gids. Engelssprekende gidsen zijn ook beschikbaar tegen meerkosten. 

Deze privé citytour is perfect om Porto Alegre te leren kennen. U wordt opgehaald en weer afgezet bij het hotel.

 

Engelse beschrijving:

Porto Alegre (cheerful port) is Brazil's sixth largest city - located where the Rio Guaíba runs into the 250 kilometre long Patos Lake - which served as a refuge for the Portuguese during conflicts with the Spanish in 1755. Rather than being a product of Portuguese colonial Brazil, Porto Alegre started to grow as a result of the influx of German and Italian immigrants during the early 20th century. The tour visits the Metro system?s Central Station, the financial district, City Hall, Public Market, Central Square, Piratini Palace, State Assembly, Cathedral, Açorianos Bridge, administrative centre, Marina Park, football stadium, Santa Tereza Hill, Farroupilha Park and a number of other historical and cultural highlights. On reaching the southern part of the city, you will be rewarded with fine views of Guaíba Lake.

Dit is een fantastische afwisselende dagexcursie in Florianópolis, Engelse beschrijving:

Full day Hiking Pedra da Boa Vista (2h) with lunch + sunset at Ribeirão da Ilha

A magnificent trail that begins in a fisaherman's village and passes by lush landscapes and deserted beaches. At the top of the hill there is a 360 ° view of the east of the island, where you can see the Barra da Lagoa, Lagoa da Conceição, Galheta, Praia Mole and the Red River Ecological Reserve. Continuing we reach crystal clear waters and a white sandy beach only accessible by foot, and then on to finish the hike at Praia Mole, where a traditional boat wil take you to Costa da Lagoa to have lunch.

Afterwards, another transfer by local boat to Florianópolis where we will drive to Ribeirão da Ilha. Nearly five centuries after its discovery, the stone streets of Ribeirão, are still with colourful houses and well preserved Portuguese architectural and cultural influence, here you will find restaurants specialized in seafood, especially oysters, from the region. Ribeirão da Ilha is the largest producer of oysters in Brazil, so a perfect opportunity to savour the local speciality (not included) as the sun sets.

Optionele excursies

Ja, ik heb het privacy beleid gelezen en begrepen en ik ga ermee akkoord dat de gegevens die ik verstrek elektronisch worden verzameld en opgeslagen. Mijn gegevens worden alleen strikt gebruikt voor het verwerken en beantwoorden van mijn verzoek, conform het privacy beleid.