Porto Seguro, Arraial d'Ajuda en Trancoso

Porto Seguro staat bekend om haar prachtige kust en is een van de beste strand bestemmingen van Brazilië. Het was hier dat de Portugezen voor het eerst voet aan wal kregen in 1500. In Porto Seguro tref je dan ook de oudste kerkjes van het land aan en bevindt zich een 'ontdekkings' monument. Er is een goede toeristische infrastructuur met talloze bars, hotels en restaurants.

In het lagergelegen deel van de stad 'Cidade Baixa', concentreert zich het uitgaansleven. Met name tijdens Carnaval en Nieuwjaar komen Brazilianen van heinde en verre hierheen om te feesten. De kustlijn van Porto Seguro is perfect voor strandliefhebbers, vanwege het mooie weer en de beschermende riffen, waardoor je heerlijk in het water kan baden.

Op zo'n 15 kilometer afstand van Porto Seguro is een bosrijk reservaat. De boom die je hier aantreft heeft de naam aan Brazilie gegeven; 'Pau Brasil'.

Arraial d'Ajuda ligt ongeveer 20 km ten zuiden van Porto Seguro. Het werd opgericht in 1549 rond de kerk met de naam 'Nossa Senhora d'Ajuda' en wordt gekenmerkt door de serene rust dat in schril contrast staat met het levendige Porto Seguro.

Trancoso

Ten zuiden van Porto Seguro in de staat Bahia ligt Trancoso, een geliefd plaatsje bij de jetset van Brazilië, gebouwd op een heuvel die de oceaan overziet. De regio is bekend om haar verlaten stranden en het weelderig Atlantisch regenwoud. De 'Quadrado' is het historisch plein van Trancoso, waar je kleurrijke huizen, bijzondere handwerk en kunst aantreft. En, niet te vergeten, een ongelooflijke uitzicht op de zee. Trancoso biedt de meest luxe accommodaties van heel Brazilië. Golf liefhebbers halen hier hun hart op met één van de grootste golfbanen van het land, 'Terravista Golf'.


panorama foto kust arraial d'ajuda, Brazilie
strand espelho d agua Porto Seguro Brazilie
Porto-Seguro strand praia da Muta
strand Porto seguro Brazilie
relax strand Trancoso Brazilie
strand kust Trancoso Brazilie
panorama foto kust arraial d'ajuda, Brazilie
strand espelho d agua Porto Seguro Brazilie
Porto-Seguro strand praia da Muta
strand Porto seguro Brazilie
relax strand Trancoso Brazilie
strand kust Trancoso Brazilie
Bouwstenen Brazilië | Noordoost Brazilië

12-daagse Self-drive Bahia

  • Ontdek Bahia in uw eigen reistempo
  • Beleef Chapada Diamantina
  • Geniet van de prachtige stranden in Bahia
vanaf 999 € p.p.
Details