Ilhéus & Itacaré

In de Braziliaanse staat Bahia, ongeveer 300 km ten zuiden van de hoofdstad Salvador ligt het koloniale plaatsje Ilhéus. De stad is gebouwd op een heuvel en kijkt uit op het strand en een kleine haven. Het plaatsje wordt omgeven door cacao plantages en het is zelfs één van de grootste cacao producerende regio's ter wereld.

Meer naar het noorden gaan de cacao plantages over in het Atlantische regenwoud totdat je het schitterende Itacaré bereikt op haar met palmbomen bedekte heuvels, een afgelegen kustplaats met een beschermde status. Voor ecotoerisme is dit een waar paradijs. De stranden van 'Barra Grande', het schitterende schiereiland van Maraú, de Camamu baai met haar diverse eilanden en adembenemende zonsondergang, de wouden, rivieren en watervallen, zijn fantastisch...

Er is een enorm aanbod  voor de toeristen, die hier kunnen surfen, raften, wandelen of simpelweg genieten van dit ongerept stukje tropisch paradijs. Ten zuiden van Ilhéus tref je het paradijselijke eiland 'Ilha de Comandatuba' aan. Een ideale optie voor wie rust en stilte zoekt in een prachtige omgeving. De 21 km lange kustlijn telt vele ongerepte 'bounty' stranden, zoals het strand 'Puxim' & Oiticica. Op het eiland bevindt zich het luxueuze Ilha de Comandatuba hotel, met haar eigen prive airstrip.


strand Ilha de Comandatuba
Kasteel Ilheus Brazilie
Panorama strand Itacare Brazilie
strand Itacara Brazilie
geanimeerde kaart Ilheus Brazilie
Bouwstenen Brazilië | Noordoost Brazilië

12-daagse Self-drive Bahia

  • Ontdek Bahia in uw eigen reistempo
  • Beleef Chapada Diamantina
  • Geniet van de prachtige stranden in Bahia
vanaf 999 € p.p.
Details